Lækre squash muffins med flødeostecreme!
Glutenfri, sukkerfri og fedtfattige squash muffins. Det lyder næsten helt kedeligt men det er de her muffins langt fra. Du får her opskriften på rigtig lækre squash muffins som både er svampede og søde i smagen.
Når de er bagt og den lækre flødeostecreme er kommet på toppen, så kan kagerne sagtens holde sig nogle dage på køl i en bøtte med låg!
Søger du andre opskrifter på sukkerfri nemme muffins, så prøv evt. de her bananmuffins med lidt mørk chokolade i!

ingredienser
- 200 g. squash, revet
- 120 g. havregryn
- 3 æg
- 100 g. dadler, dem i papæske
- ½ tsk. vaniljekorn
- 1½ tsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- Saften fra ½ citron
- 30 g. hasselnødder, hakket
- TOPPING:
- 100 g. dadler
- 100 g. philidelphia light
- 1 tsk. vaniljekorn
- Skal fra ½ øko citron eller 1 lime
- 2 spsk. vand
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Kom havregryn, dadler (uden sten) og æg i en blender og blend det til en ensartet masse
- Blandingen kommes i en skål sammen med revet squash, vanilje, citronsaft, hasselnødder, kanel og bagepulver
- Fordel dejen i 9 muffins forme, gerne silkoneforme og bag dem i ovnen i 35 minutter
- Imens laves ostecremen. Dadler, creamcheese og vaniljepulver blendes sammen til en ensartet masse med en stavblender og bagefter rives citronskallen i. Cremen stilles på køl
- Når kagerne er færdigbagt afkøles de på en bagerist og når de er helt afkølet kan cremen smøres på dine muffins. Velbekomme!
Jeg er meget overrasket over hvor lækre de her muffins er! Til trods for, at der hverken er brugt sukker, fedt eller mel. De smager virkelig skønt og du kan helt roligt sætte tænderne i sådan en sag også hvis du gerne vil være sund.
Du kan finde flere søde sager her og også opskrifter på kager her!
10 comments
Skal squashen også i samtidig med æg og dadler i minihakkeren? Tror du har overset at skrive den på 😛
Under alle omstændigheder, skal jeg lave disse til i aften og jeg glæder mig!
Okay, nu forstår jeg – squashen skal i som “alle ingredienserne” i skålen, hehe.
Hej Mette,
Det var godt 🙂
Men fint du skriver, hvis der er noget som er svært at forstå i mine fremgangsmåder.
Rigtig god fredag til dig.
Kh. Maria
De blev virkelig virkelig gode! Især med frosting oven på – elsker ALT med citron!
Kh
Hej Mette,
Hvor er det bare skønt at høre 🙂
Det er nemlig et lækkert twist med citronskal i frosting.
Ha´ en god dag.
Kh. Maria
Hej Maria
Jeg ser der er vanilje korn i dine grød bagte sager, men kan man ikke undlade dette ? Jeg tænker man jo får sødme fra dadlerne, og så forbinder jeg det nemlig heller ikke så meget med kage, da det godt må være sådan lidt mere madbrød/grød. hvis man tilføjer proteinpulver ville jeg skulle tilføje lidt mere væske ? og til slut når du skriver havremel mener du så grynene ?
Ser vildt lækkert ud !!!
Hej Marlene,
Du kan sagtens undlade vaniljekorn, det er en smagssag. Jeg synes at det er meget lækkert! Men du har helt ret i, at det ikke nødvendigvis behøves at smage så sødt, når det er til morgenmad.
Jeg ville ikke nødvendigvis tilføje væske hvis du tilføjer proteinpulver og hvis du gør så nok kun en smule så grøden stadig kan binde sammen. Men det kommer også meget an på, hvad der står på din pakke!?
Ja havremel er de havregryn som jeg har kørt fine i foodprocessor/minihakker.
Jeg håber at du har haft succes med opskriften 🙂
Kh. Maria
Mange tak Maria, jeg vil nemlig forsøge at bruge opskriften med hvad jeg nu finder i skabet af ting og sager 🙂 kokos er også super lækkert ! ahhh så du grainer ligesom havregrynene. Jeg har blot puttet dem i som de var 🙂
Hej Maria.
Stod og skulle bage disse lækre muffins. Har købt ind til dem og fulgt din fremgangsmåde. Jeg står tilbage med hasselnødder og kanel? Men skal jeg havde briller, eller står det ikke nævnt i fremgangsmåden?
Hej Nanna,
Tak for din besked.
Ja det var da smuttet i teksten. 🙂
Kanel og hasselnødder skal bare i sammen med de andre ingredienser. Det er rettet i teksten nu.
Jeg håber at du fandt ud af det.
Kh Maria