Stegte blomkålsris med karry og æg.
Her får du opskriften på stegte blomkålsris med karry og æg. Det er et super lækkert alternativ til de almindelige hvide ris, og det smager virkelig godt.
Kan du lide stegte ris, så skal du helt klart prøve denne opskrift. Det smager virkelig skønt og så er det et utrolig nemt indslag til aftensmaden. Stegte blomkålsris er så nemme at lave, så prøv det endelig.
Stegte blomkålsris
Ingredienser
- 500 g blomkål
- 6 æg
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 300 g soyabønner, eller ærter
- 4 tsk karry
- 1½ tsk salt og lidt peber
- 3 spsk olie til stegning
Fremgangsmåde
- Riv blomkål på rivejernet eller kom det i en foodprocessor.
- Tag soyabønner ud fra frost.
- Opvarm en pande med olie og kom løg og hvidløg på panden.
- Sauter det i et par minutter til løgene er blevet klare i farven.
- Kom blomkål, karry, salt, peber og soyabønner på panden og steg i ca. 5 minutter under omrøring.
- Skub blandingen til den ene side og slå æggene ud på panden.
- Rør æggene sammen og bland det hele sammen på panden.Blandingen steges videre indtil æggene er færdige.
- Server med soya og evt. friske koriander på toppen.Det giver en skøn og frisk smag på retten. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg er ret begejstret for opskriften, da de kan nydes som de er, uden ekstra tilbehør. Og så smager de også godt kolde dagen efter i madpakken.
- Du kan også godt lave denne her opskrift med almindelige ris. Fremgangsmåden er fuldstændig den samme, men det er dog bedst at bruge dagsgamle ris.
- Mangler du inspiration til aftensmadens tilbehør kan du finde opskrifter i salater, grønt og tilbehør.
Stegte blomkålsris.
Hele denne her opskrift tager udgangspunkt i min originale opskrift på blomkålsris, som jeg smider på panden. Måske kender du allerede til de blomkålsris? Det er jo faktisk bare blomkål som er revet på rivejernet eller kørt igennem en foodprocessor.
Ofte serverer man dem rå som et alternativ til de hvide ris. Men i denne opskrift bliver der tilsat en masse smag, når de bliver stegt på panden.
Personligt så synes jeg, at blomkålsris der kommer en tur på panden, smager fantastisk godt i forhold til når man bare serverer dem rå. Du kan også godt bare stege dine blomkålsris i en smule olie og krydre dem med salt og peber. De er oplagt at servere til en gryderet.
I mange supermarkeder kan man købe blomkålsris. De findes både rå i grøntafdelingen og ellers findes de også på frost i de fleste supermarekder. Så bliver det ekstra nemt hvis man ikke orker selv at rive blomkålen. Vær opmærksom på at dem der er på frost ofte skal tilberedes lidt kortere tid end de friske rå.
6 Responses
Lækker opskrift 🙂 Hele familien herhjemme har været på LCHF i en længere periode, men sjovt nok, har det aldrig slået mig at lave blomkåls-ris på denne! Men det giver jo rigtig god mening – og så med lidt chutney til 😀 🙂
Hej Johanne,
Bedre sent ens aldrig (!!) får du lige en hilsen fra mig.
Hvor er jeg glad for at du synes om opskriften. Og det er da en skøn løsning, hvis i lever efter LCHF principperne!
Chutney til lyder også utrolig lækkert. Mums.
Ha´ en skøn dag.
De bedste hilsner fra Maria
Laver så tit blomkålsris. Det smager simpelthen så godt. Tak Maria.
Hej Lisbet
Hvor er det skønt at læse, dejligt du skrev! 🙂
Jeg elsker også selv de stegte blomkålsris.
Kh Maria
Kan man erstatte edamamebønnerne med noget andet?
Hej Louise,
Det kan du sagtens f.eks. ærter. Men du kan også bare undlade og lave dem uden edemammebønner eller andet.
Det smager godt alligevel 🙂
KH Maria