Hindbærkage

Lækker sukkerfri hindbærkage med en sød og syrlig smag!

Her får du opskriften på en let og luftig sukkerfri hindbærkage, hvor halvdelen af melet er erstattet med mandelmel.

Mandelmelet er med til, at give kagen et strejf af “marcipan” smag. Kagen er lækker til en varm sommerdag i haven. Eller en kold efterårsdag under tæppet med en god kop te.

Lige meget hvornår du laver kagen, vil en god klat cremefraiche, være skøn dertil. Ønsker du en lettere udgave, kan du i stedet servere græsk yoghurt til.

Du kan sagtens udskifte sukker erstatningerne med rørsukker, hvis du ønsker det!

Sukkerfri hindbærkage

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 50 minutter
10 stykker

Ingredienser

  • 1 dl kokossukker
  • 1 dl sukrin gold
  • 4 store æg
  • 2 dl mandelmel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljekorn
  • 1 ps frosne hindbær optøet
  • 1 stor håndfuld mandelsplitter til toppen

Fremgangsmåde

  • Ovnen tændes på 175 grader, varmluft.
  • Alle tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
  • Æggene røres i, et ad gangen.
  • De frosne hindbær vendes i dejen, gem gerne lidt til at pynte på toppen.
  • Dejen kommes i en stor springform med bagepapir.
  • De sidste hindbær kommes på toppen og mandelsplitterne drysses på.
  • Kagen kommes i ovnen i ca. 35 min. Hvis du er i tvivl om kagen er færdig, kan du stikke i kagen med et træspyd, dejen må ikke hænge fast.
  • Kagen nydes afkølet og gerne med en klat cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg eksperimentere indimellem med opskrifter uden sukker. Jeg har en mormor der har sukkersyge. Når vi har familie sammenkomster, så kan jeg altså god lide, at lave noget lækkert. Noget som jeg kan serveres for hende med god samvittighed. Ofte bemærker hun slet ikke, at det almindelige sukker er udskiftet. Det gør resten af familien heller ikke.

2 Responses

  1. Hej 🙂
    Jeg har en masse Sukrin 1:1 (Den røde pose). Ville den kunne bruges, eller skal det helst være Gold?
    Mvh. Christina

    1. Hej Christina,
      Beklager mit sene svar på dit spørgsmål.
      Jeg har ikke prøvet at bruge Sukrin fra den røde pose i denne opskrift.
      Der er en del forskel på de to så jeg tror ikke at jeg vil anbefale dig at bruge den.
      Men det kan da selvfølgelig komme an på en prøve – om den dur 🙂
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..