Tærte med laks og broccoli.
Her kan du finde en nem og lækker opskrift på tærte med laks og broccoli. Sådan en broccolitærte er en klassiker, og herhjemme er vi vilde med en god laksetærte.
Generelt er tærter en virkelig god måde at få en mættende aftensmad på, uden at det tager lang tid.
Er du vild med tærte, kan du også prøve denne her kartoffeltærte med porre og Gorgonzola.
i perioder laver jeg ofte tærte. Da det faktisk er rimelig hurtigt at bikse sammen. Fyldet kan nemlig også varieres alt efter hvad man har lyst til og hvad man lige har i køleskabet.
Tærte med laks og broccoli
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g hvedemel
- 60 g grahamsmel
- 60 g smør
- 0,75 dl vand
- 1 tsk salt
Fyld
- 4 æg
- 2 dl mælk/fløde
- 1 tsk salt og peber
- 200 g broccoli
- 250 g laks
- 70 g revet mozzarella
Fremgangsmåde
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smuldr smør godt ud i melet. Bland vand og salt i.Du skal ikke ælte men bare samle til en samlet dej.
- Er den meget klistret, kan du komme en smule ekstra mel i.
- Drys mel på bordet og rul dejen ud så den passer i størrelsen til et tærtefad på 24 cm i diameter.
- Kom dejen i tærteformen og prik i bunden med en gaffel.Dette gøres for at bunden ikke løfter sig ved forbagning.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Pisk æg, mælk/fløde, salt og peber sammen.
- Skær broccoli i buketter og laks i tern, kom det i den forpagte tærtebund.
- Hæld æggemassen over og drys mozzarella på toppen.
- Bag tærten i 30 minutter. Velbekomme!
Mere inspiration til laksetærte.
-
- Broccoli er genialt i tærte, det smager super godt og man får nemt en masse grønt i. Broccolien kommes i rå, i mindre buketter. Når tærten tilberedes i ovnen bliver broccolien også rigeligt tilberedt. Så den skal ikke koges inden.
- Hvis du ikke er så vild med laks, kan jeg anbefale dig at skifte laksen ud med rejer eksempelvis. Er du slet ikke vild med nogen af delene, kan du også komme stegt kylling i. Du kan eventuelt se opskriften på denne hjemmelavet tærte med kylling, bacon og champignon.
Hjemmelavet broccolitærte.
Det her er altså en skøn broccolitærte som danner perfekt makkerpar med stykker af fersk laks. Server din tærte til aftensmaden fx sammen med en frisk grøn salat.
Tærtebunden er lavet med en blanding af fuldkornsmel og hvedemel. En god bund som får en dejlig sprødhed i kanterne.
Har du et par stykke tærte tilbage, så gem dem endelig og spis det eventuelt til frokost eller aftensmad dagen efter. Du kan sagtens spise det koldt dagen efter eller lige lune det i ovnen eller mikroovnen. Personligt synes jeg at et stykke kold tærte dagen efter smager skønt.
Jeg laver næsten altid min tærtedej selv, det kræver virkelig minimalt af arbejde og ganske få ingredienser. Desuden synes jeg også, at en hjemmelavet tærebund smager bedre, end den man kan købe i supermarkedet. Men det er slet ingen skam at bruge de færdige udgaver. Det er især genialt til de dage hvor det skal gå ekstra stærkt.