Tortillachips med guacamole og tomatsalsa

Tortillachips med guacamole og tomatsalsa.

Her kan du finde en nem opskrift på tortillachips med guacamole og tomatsalsa. Det er næsten ligesom nachos med hjemmelavet salsa og guacamole, men her kommer der ikke ost på chipsene.

Prøv også denne lækre nachos salat! Tortillachips med en masse grønt og revet cheddar.

Det her er en virkelig nem lille anretning, der er oplagt at servere som appetizer eller som tilbehør til en god omgang mexikansk mad.

Tortillachips med tomatsalsa og guacamole

En nem og enkel opskrift på tortillachips med guacamole og tomatsalsa.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Tomatsalsa

  • 250 g tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk hvid balsamico
  • ½ tsk flagesalt og lidt friskkværnet peber
  • 1 spsk hakket frisk basilikum

Guacamole med tomat

  • 2 modne avocadoer
  • ½ rødløg finthakket
  • 1 tomat
  • 1-2 fed hvidløg
  • Saften fra ½ lime
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 knsp salt og lidt peber
  • 2 spsk creme fraiche

Derudover

  • 1 pose tortillachips

Fremgangsmåde

Tomatsalsa

  • Skær tomater i tern og kom dem i en skål.
  • Hak basilikum og vend resten af ingredienserne i.

Guacamole med tomat

  • Del avokadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiskeske ned i en skål.
  • Mos avokadoerne med en gaffel sammen med krydderierne, limesaft og hvidløg der er pillet og presset.
  • Bland til sidst tomat, rødløg og cremefraiche i og smag til med salt og peber.

Anretning

  • Hæld dine tortillachips i en skål.
    Anret tomatsalsa og guacamole I hver sin skål og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du vil servere det som tilbehør, kan du lave helt klassiske madpandekager med krydret oksekød og en masse grøntsager. Du kan også lave quesedilla med kylling, hvor salsaen og guacamolen også kan bruges i pandekagerne.
  • Du kan godt lave tomatsalsaen et par timer forinden. Så kan den nå at stå og trække god smag ind.
  • Guacamolen skal allerhelst laves lige, når du skal bruge den. Avocadoer har det nemlig med at blive brune, hvis de ligger for længe, og sådan kan det også ske med guacamole. Det du kan gøre er, at ligge en avocadosten i den færdige guacamole, så holder den sig mere frisk i farven lidt længere.
  • Syren fra limesaft som vendes i guacamolen er også med til at holde avocadoerne lidt mere grønne i farven.

 

Tortillachips med guacamole og tomatsalsa

 

Nachos med hjemmelavet salsa og guacamole.

En god hjemmelavet salsa og guava,ole er slet ikke så svært at lave. Her er begge dele serveret sammen med tortilla chips. Men du kan også sagtens komme noget god cheddar på toppen af chipsene i et ovnfast fad og komme det i ovnen, så osten smelter. På den måde får du de mere klassiske nachos som egentlig bare er tortillachips med ost på.

Det er noget, som jeg sagtens kunne finde på at servere for mine gæster, inden at de sætter sig til bords. Det er også oplagt som en form for forret, hvor alle kan sidde og nippe lidt til chipsene og dyppe i salsa og guacamole.

Herhjemme spiser vi det også til helt almindelig mexikansk mad, da vi alligevel putter tomatsalsaen og guacamolen i madpandekagerne. Hvis du gør det, kan det være, at du skal lave dobbeltportion af både guacamolen og tomatsalsaen.

Så er du sikker på at der er nok til både tortillachips med guacamole og tomatsalsa OG madpandekager med fyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..