Varm kakao

Varm kakao med flødeskum.

Varm kakao lavet på mælk, kakao og sukker med flødeskum på toppen.

Det er simpelthen så hyggeligt med en varm kop kakao når det er koldt udenfor. Så trænger vi altid indenfor og hygger lidt ekstra.

Prøv også at lave din egen hjemmelavede kakaopulver.

Hav den stående i køkkenet klar til en kop eller giv den til venner og familie. Det er en oplagt sød værtindegave. Her kan man fx give kakaopulveret sammen med nogle små skumfiduser, som mange også kommer oven på varm kakao.

Varm kakao

Lækker varm kakao med flødeskum.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
2 kopper
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Nydes med det samme

Ingredienser

Varm kakao

  • 5 dl mælk
  • 2 spsk bagekakao
  • 3 spsk sukker

Derudover

  • 1 dl fløde
  • Evt. lidt kakaopulver

Fremgangsmåde

  • Mælk, kakaopulver og sukker piskes sammen i en gryde imens det varmes op.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Hæld den varme kakao i to store kopper og kom pisket fløde på toppen.
    Drys evt. med lidt kakao på flødeskummen.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når man luner sin kakao, er det vigtigt, at den ikke koger for meget. Den skal bare op og ramme kogepunktet, men den må altså ikke brage derud af, når den er over kogepunktet. Det vil give en lidt brændt smag i mælken.

Hedder det varm kakao eller varm chokolade?

Man kalder også varm kakao for varm chokolade. Det er dog oftest, hvis man smelter rigtig chokolade i mælken i stedet for kakaopulver, at man kalder det for varm chokolade og ikke varm kakao.

I denne opskrift har jeg valgt ikke at bruge rigtig chokolade. Mest fordi at det er nemt og tilgængeligt for de fleste med bagekakaopulver. Dog kan du sagtens tilsætte lidt mørk eller lys chokolade, når du luner det op. Så har du lavet en god luksus udgave af den lune kakao.

Varm kakao med mælk og fløde.

Vi foretrækker en version lavet på mælk.  Men man kan også sagtens tilføje en sjat fløde i blandingen hvis man ønsker en lidt ekstra cremet udgave. Herhjemme gemmer vi fløden til toppen.

Ønsker man den lidt tyndere, kan det også godt udskiftes med vand. Den bliver dog en del tyndere i det, og smagen bliver også mindre kraftig.

Som udgangspunkt bruger jeg almindelig komælk, da det er det, som vi altid har i køleskabet. Du kan også sagtens bruge en mælkeerstatning såsom soyadrik, havredrik eller en tredje slags. Igen her kan smagen godt ændre sig lidt, men jeg er sikker på, at det også smager dejligt!

Mere inspiration til opskriften.

  • Jeg har valgt at putte flødeskum på toppen af kakaoen. Det er den helt klassiske udgave, som de fleste nok kender. Jeg kan anbefale dig at putte det på, lige når man skal til at drikke sin varme drik. Det smelter ret hurtigt, alt efter hvor lun kakaoen er.
  • Det kan også anbefales at putte små skumfiduser på toppen. Det pynter rigtig fint og er særligt et hit blandt børn.

Varm kakao

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..