Hjemmelavet kakaopulver

by Maria
Hjemmelavet kakaopulver

Hjemmelavet kakaopulver.

Hjemmelavet kakaopulver kan bruges til at lave sin helt egen kop varm kakao.

Man kan købe det i alle butikker, men det er super nemt at lave selv. Hvis du laver det selv, så ved du også præcis, hvad der er i. Smagen er super lækker, så du får en god smagsoplevelse ved at lave det selv.

Server din hjemmelavede kakao til en skøn kanelstang.

Det der gør den hjemmelavede version så lækker er, at jeg blandt andet bruger god chokolade. Chokoladen hakket fint så den net kan løses i den varme mælk. Derudover bruger jeg kakaopulver og selvfølgelig sukker. Tilsammen giver det en skøn intens chokoladesmag.

Hjemmelavet kakaopulver

Lav en omgang hjemmelavet kakaopulver til din varme kakao med flødeskum.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
250 g
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Indtil at chokoladen udløber

Ingredienser

  • 50 g god kakaopulver
  • 100 g chokolade mørk eller lys
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  • Hak chokoladen fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen i skålen.
  • Kom blandingen i en tætsluttet bøtte, gerne et patentglas med låg.
  • Brug 2 tsk kakaopulver til en kop varm mælk og rør det godt sammen i koppen.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det hjemmelavet kakaopulver giver en skøn kop varm kakao. Hvis man er til det, kan man piske en lækker flødeskum eller toppe det med små skumfiduser som smelter i kakaoen.

Du kan også give et glas med hjemmelavet kakaopulver som en sød værtindegave. Det er en anderledes gave, end man typisk giver, men den vil helt sikkert falde i de flestes smag. Det er i hvert fald noget vi har haft succes med herhjemme!

Og ellers, så lav et glas til jer selv derhjemme, som kan stå i køkkenskabet. Det er altså bare så hyggeligt til de mørke dage under tæppet, med tændt starinlys. Husk de små skumfiduser eller let pisket flødeskum på toppen, så bliver det ikke bedre!

Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis man meget gerne vil have en intens chokoladesmag, kan man bruge en mørk chokolade. Er man derimod til en lidt mindre intens smag, så vil en mælkechokolade nok være bedst. De fleste børn kan oftest bedst lide, hvis den er lavet på mælkechokolade.
  • Prøv også at lave en blanding af både mørk- og mælke chokolade. Det gør for det meste.
  • Man kan sagtens lave flere portioner af kakaopulvret på samme tid. Så kan man beholde et glas selv, hvis man giver det andet væk til nogle andre. Det er meget hyggeligt at have stående i køkkenskabet, hvis man lige får lyst til det på en hyggelig dag.
  • Holdbarheden er lige så lang som chokoladen kan holde sig. Se på pakningen og noter evt. med en dato på glasset.

Hjemmelavet kakaopulver

1 comment

Jeannette 20. december 2018 - 9:41

Hej 🙂

Hvilken kakaopulver plejer du at bruge?

Vh Jeannette

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering