Varmrøget laks med hytteost – en SKØN sommermad!
Her får du et lækkert forslag til en skøn rugbrødsmad til din frokost (eller måske vi skal kalde det smørrebrød)! Hvad end det hedder, så er varmrøget laks med hytteost en skøn kombination til en sommerlig frokst når solen titter frem..
Her har jeg lavet en frisk og sommertsalat med hyttest. Foruden hytteost er den vendt med radiser, agurk, forårsløg og dild. Den smager virkelig lækkert og kan, som her, serveres med et stykke røget laks, Det kunne også sagtens være andet røget fisk. Såsom røget markrel eller måske en røget sild. (Hvilket får mig til at drømme om en tur til Bornholm).
Men du kan altså også “bare” nøjes med at komme hytteostsalaten på et stykke ristet rugbrød. Det smager virkelig godt og friskt. Er du ikke til dild, så kan du sagtens udskifte den friske dild, med karse eller purløg.
Varmrøget laks med hytteost
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød
- 125 g varmrøget laks
- 150 g hytteost
- 1 stykke agurk ca. 4 cm.
- 4 radiser i små tern
- 2 forårsløg fintsinttet i ringe
- 1 spsk hakket dild
- 1 spsk citronsaft
- 1 knsp salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Rist evt. rugbrødet på en brødrister.
- Halver agurken og skrab det miderste våde stykke ud med en ske.
- Vend hytteost, agurk, radiser, forårsløg, citronsaft, dild, salt og peber i en skål.
- Pil laksen fra hinanden, så du får nogle små stykker, som kommes på rugbrødet.
- Fordel sommersalaten på toppen og evt. lidt ekstra dild. Velbekomme!
Hvis du er en vaffel-tosse (som jeg er blevet) så kan du også udskifte det traditionelle rugbrød med f.eks. disse spinatvafler.
De smager så skønt – også med denne kombination af toppings på. Mums!