Sprød kylling med coleslaw og små ovnbagte kartofler.
Her finder du opskriften på en lækker portion sprød kylling med coleslaw og ovnbagte kartofler. En super lækker og god ret der egner sig både til hverdag men i særlig grad også til weekendens mad.
Der findes også en masse lækre salater lige her!
Det er altså en sand vinder hos børnene, der for det meste altid elsker kartofler og en god sprød kylling.
Hvis coleslaw ikke er sagen kan man også bare servere nogle friske grøntsager til. Det er for det meste det største hit hos familiens mindste.
Sprød kylling med coleslaw
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
4 personer
Ingredienser
Coleslaw
- 250 g hvidkål eller spidskål
- 200 g gulerødder
- 2 tsk sukker
- ½ dl æbleeddike
- 1 tsk salt
- 100 g mayonaise
- 100 g cremefraiche
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk Dijonsennep
- Smag til med salt og peber
Kartofler
- 1 kg små kartofler
- 6 spsk olie
- 2 tsk salt og peber
Sprød kylling
- 4 stk kyllingebryst
- 100 g pankorasp
- 40 g hård ost fx parmasan
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 1½ tsk paprika
- 1 tsk salt og peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
Coleslaw
- Skær gulerod og kål fint og kom det i en skål.
- Bland æbleeddike, sukker og salt sammen og vend det i kålblandingen.Lad det stå og trække i 30 minutter til en time.
- Bland mayo, cremefraiche, honning og sennep sammen og smag til med en smule salt og peber.
- Pres al overskydende væske fra kål og gulerødder og vend det sammen med dressingen.
Kartofler
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl og skrub kartoflerne, dup dem tørre og halver dem.
- Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og vend med olie, salt og peber. Sørg for at de er godt fordelt på pladen.
- Bag kartoflerne i ovnen i 35 minutter. Vend i dem undervejs.
Sprød kylling
- Bank kyllingebrysterne helt flade.
- Kom kyllingen ind i en frostpose og brug en kagerulle til at banke med.
- Del hvert stykke kylling i to.
- Riv osten fint og bland den sammen med rasp, paprika, salt og peber i en skål.
- Pisk æggene i en skål for sig og kom mel i en tredie skål.
- Vend kyllingen først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp-blandingen.
- Steg kyllingen på en varm pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side. Krydrer med lidt ekstra salt.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Den sprøde kylling, kartofler og coleslaw er serveret med en Bbq dip. Det er denne Bbq sauce som er rørt sammen med mayonaise, smagt til med salt og peber.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens lave coleslaw dagen forinden, hvis du gerne vil spare lidt tid på dagen. Den kan nemlig holde sig 2-3 dage i køleskabet.
- Til den sprøde kylling bruger jeg pango rasp, som er en lidt grovere rasp. Du kan også vælge at brugen en finere rasp, men så bliver paneringen ikke så grov i det. Pango rasp er en asiatisk form for rasp, som man kan købe i de lidt større supermarkeder. Jeg kan anbefale at prøve den!
- Hvis du gerne vil have ekstra sprøde kartofler, kan du gøre dem klar tidligere på dagen og lægge dem i kold vand. Så inden du skal bruge dem, putter du dem på et viskestykke og tørrer dem. Ved at gøre det trækker du stivelsen ud af den, så de kan blive endnu mere sprøde i ovnen.
- Der serveres en BBQ dip til, men du kan også servere en anden dip. Jeg kan anbefale en god mayonnaise eller chilimayo til.