Brasede kartofler.
Her finder du opskriften på en omgang lækre brasede kartofler.
Brasede kartofler er kolde kogte kartofler, som tilberedes på panden i olie og smør. Ved at stege dem på panden får de en skøn sprød skorpe og det smager virkelig godt!
Hvis du elsker sprøde kartofler, kan du prøve mine små ovnbagte kartofler, der også får et skønt sprødt ydre.
Det er en fordel, hvis du i forvejen har kogt dine kartofler, og at de er blevet helt kolde. Når de er kolde samler kartoflerne sig helt og du vil ikke opleve at de smuldre på panden men beholder formen.
Ofte braser man nogle kartofler hvis man har en god rest tilbage evt. fra aftensmaden dagen før. Men man kan også sagtens koge en stor portion og lave til lækre brasede kartofler.
Brasede kartofler
Ingredienser
- 800 g kogte kartofler
- 25 g smør
- 2-3 spsk olie
- 1 tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Skær de kogte kartofler i tern.
- Smelt smør og olie på en varm pande.
- Steg kartoflerne i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune.Vend jævnligt i dem. Drys med salt og peber. Velbekomme!
De stegte kartofler er helt klassisk tilbehør til aftensmaden i mange danske hjem. Jeg elsker også selv at spise brasede kartofler! De bliver altså kun bedre af at blive dyppet i en god sauce eller noget lækkert dip. Mine personlige favoritter er chilimayo og bearnisecreme som jeg begge to har opskrifter på.
Du vil med garanti elske opskriften, hvis du er til sprøde kartofler. Hvis du ikke har smagt det før, så kan jeg kun anbefale dig at prøve den af!
Mere inspiration til opskriften.
- Gem dine kartofler hvis du har nogen til overs fra aftensmaden. Så kan du lave dem til kartofler på panden, og så får de nyt liv, i stedet for at de bare bliver smidt ud.
- Som nævnt kan de serveres som tilbehør til langt det meste – det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg kan anbefale dig at servere det til grønne kyllingefrikadeller eksempelvis.
- Har du både kød og kartofler tilbage fra aftensmaden, så kan det også anbefales at lave en god gang biksemad.