Cremet kartoffelsalat med blomkål.
Her finder du opskriften på en virkelig lækker cremet kartoffelsalat med blomkål. Det er en ret simpel kartoffelsalat som ikke kræver så mange ingredienser. Dressingen er lavet på en grøn pesto som vendes med cremefraiche. Det kan sagtens være en færdiglavet pesto fra supermarkedet.
Sådan en pestodressing vendt i kartofler smager fantastisk godt. Det kan anbefales!
Kartoffelsalat med blomkål
Ingredienser
- 500 g kogte kartofler
- 150 g blomkål
- 2 forårsløg
- 150 g cremefraiche
- 50 g pesto
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kartoflerne i kvarte og blomkålen i små buketter.
- Snit forårsløg i tynde ringe.
- Rør cremefraiche og pesto sammen og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i kartofler, blomkål og forårsløg.
- Drys med lidt salt og peber på toppen. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan med fordel kogte kartoflerne nogle timer før, at de skal bruges. Selve kartoffelsalaten kan du også lave helt færdig nogle timer før, at du eventuelt får gæster. Så står den klar og kartoffelsalaten vil også trække smag indtil den skal serveres.
- Når det er sommer, er der næsten intet bedre end at spise en god kartoffelsalat med nye kartofler. Det er forholdsvist nemt at lave, og så passer det godt som tilbehør til en masse forskelligt.
- Vær opmærksom på, at hvis du bruger nye kartofler så er kogetiden ganske kort. Jeg koger dem gerne i 8-10 minutter og lader dem trække i samme tid i det varme vand. Herefter skyller jeg dem så de bliver helt kolde.
Andre opskrifter på kartoffelsalater.
Cremet kartoffelsalat med blomkål.
I denne opskrift er der brugt en grøn pesto som er rørt med cremefraiche. Det smager fantastisk godt sammen. Du får den gode smag fra pestoen, uden at smagen bliver for koncenteret, og så i en cremet udgave.
Blomkålen i denne kartoffelsalat er rå. Rå blomkål smager rigtig godt men du skal sørge for at det er små stykker. Det kan være lidt voldsomt at få for store stykker af rå blomkål i minden. Blomkål og kartoffel er et godt makkerpar i salater, det giver noget ekstra fylde og så får man nemt lidt ekstra grøntsager.
Du kan sagtens vende andre grøntsager i kartoffelsalaten.
Noget af det jeg elsker allermest ved kartoffelsalater generelt er, at de kan forberedes inden, at det skal spises. Ligesom med en god pastasalat, kan du også med kartoffelsalat koge kartoflerne forinden. De skal nemlig være helt kolde, når du vender dem i dressingen.