Blomkåls kartoffelsalat med pesto

by Maria
Blomkåls kartoffelsalat med pesto

Blomkåls kartoffelsalat med pesto!

Frisk og sommerlig blomkåls kartoffelsalat med pesto – en rigtig lækker sag! Server den til de mange sommeraftener hvor grillen er i brug til et stykke godt kød eller måske til en portion frikadeller når det skal være lidt mindre traditionelt!

Du kan komme nogle saltbagte græskarkerner på toppen. Det er super nemt at lave og smager virkelig godt på!

Du kan med fordel lave salaten et par timer før den skal serveres. Så får pestoens smag lov til at trænge godt ind i kartofler og blomkål!

Blomkåls kartoffelsalat med pesto

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
4 personer

Ingredienser

Salaten

  • 600 g kartofler
  • 200 g blomkål
  • 50 g friske ærter

Pesto

  • 2 håndfulde krydderurter
  • 20 g solsikkekerner
  • 1 dl olie
  • 20 g parmesan
  • 1 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Skrub kartoflerne for jord og kog dem i ca. 15 minutter i saltet vand.
  • Kom dem derefter i koldt vand og skift det gerne flere gange - kartoflerne skal være helt kolde indeni.
  • Skær blomkålen i små buketter, bælg ærterne og skær kartoflerne i kvarte.
  • Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender og blend det godt sammen.
  • Det hele vendes sammen i en stor skål og smages til  med lidt ekstra salt og peber hvis det er nødvendigt. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når du laver salaten så sørg for at kartoflerne er helt kolde før du bruger dem. Hvis du f.eks serverer kartofler til aftensmaden dagen forinden kan du koge rigeligt og gemme resterne til din blomkåls kartoffelsalat med pesto. Så gør du det ekstra nemt for dig selv!

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering