Nøddecreme
Her får du opskriften på en lækker smørbar nøddecreme til brødet.
Prøv også min anden opskrift på en sund nutella med sorte bønner og dadler.
Den er nem at lave, sødet med dadler og uden tilsat sukker. Den hjemmelavede “nutella” kan nemt pifte morgenbordet op og glæde selv de ikke-dadel- elskende-personer.
Nøddecreme
Ingredienser
- 2 dl hasselnødder
- 12 stk dadler de friske fra papæske
- 2 spsk kakao
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10 minutter, pas på at de ikke brænder på.
- Lad dem derefter køle af på køkkenbordet, (på bagepapiret uden bagepladen).
- Fjern sten fra dadlerne.
- Skallen fra nødderne nuldres af mellem hænderne og nødderne kommes i en foodprocesser/minihakker.
- Hasselnødderne blendes og derefter kommes resten af ingredienserne i, (start med ½ dl. vand).
- Det hele blendes til en ensartet masse, kom evt. ekstra vand i hvis du synes at den er for tyk.
- Smag til om du synes der skal ekstra kakao i.
- Cremen kommes i et tætsluttet glas og opbevares på køl.
Nøddecreme uden sukker
Josefine er også ret vild med min nøddecreme. Hun har flere gange haft en hjemmebagt bolle med i madpakken, smurt med nøddecreme. Hun synes det er et lækkert indslag, hvilket det jo også er men jeg er glad for, at jeg kan lave noget som jeg med god samvittighed kan give hende med i skole.
Til tider oplever hun, at nogen fra klassen siger til hende “det der må du altså ikke have med”. Men selvfølgelig må hun det. Og hvis vi taler om søde sager er jeg er slet ikke i tvivl om, at der kan findes sager i madpakkerne som er mere ´usunde´ end en nøddecreme lavet med ren kakao og dadler.
Godt nok er dadler fyldt med sukker, men jeg må indrømme at jeg ikke går i detaljer omkring vores kost på den måde. Jeg kan bare godt lide at lave hjemmelavet mad, hvor jeg tænker lidt over hvad vi spiser og hvor råvarerne kommer fra. Og så får vi heldigvis også meget andet end blot nøddecreme på brødet.
Prøv den – hvis du er til den slags! Den smager virkelig lækkert.
Mere inspiration til opskriften.
- Opskriften indeholder kun 4 ingredienser – så det kan vidst roligt siges, at den er nem at gå til. Den lækre smørbare creme smager skønt, om den kommer i pandekagerne eller en nybagt bolle.
- Nøddecremen kam holde sig mindst en uge på køl.
- Det er super lækkert at have stående i køleskabet til de øjeblikke, hvor den søde tand skriger på lækre sager.
9 Responses
Hvor længe kan den holde sig?:)
Hej Louise,
Den kan godt holde sig en uge i køleskabet. 🙂
Hvis ikke længere!
Kh Maria
Hej Maria 🙂
Super lækker opskrift, som jeg glæder mig til at prøve!
Hvor længe tror du cremen kan holde sig i køleskabet?
de bedste hilsner
Cathrine 🙂
Hej Maria
Faldt lige over denne opskrift på nøddecreme, som jeg skal prøve. Dog tåler jeg ikke nødder særlig godt, så vil høre om du har andre ideer til, hvad der kan komme i i stedet for?
Hilsen
Matilde
Hej Mathilde,
Tak for din besked.
Jeg har længe overvejet at lave en lignende opskrift bare uden hasselnødder og i stedet med sorte bønner.
Da du skrev så tænkte jeg, at du måtte det være.
Opskriften ligger nu på bloggen, bare søg på “sund nutella”.
Den er super nem og smager altså ikke af bønner 😉
Hav en rigtig god dag.
Kh. Maria
Skøn og nem opskrift. Mine piger elsker denne hjemmelavet nøddecreme. Den kan helt klart anbefales
Hej Nanna,
Hvor er det dejligt at læse. Tak for din besked.
Min datter Josefine er også helt vild med nøddecremen.
Kh. Maria
Den er godt nok lækker. Min kone har lavet den til familien og har sagt til hende hun skulle huske at sige videre det var lækkert, men nu gør jeg det så 🙂
Hej Tim,
Tak for din besked 🙂
Det er jeg simpelthen så glad for at høre. Dejligt at I kan lide den.
Tak for at du skrev det.
Kh. Maria