Nøddecreme

by Maria
Nøddecreme

Nøddecreme

Her får du opskriften på en lækker smørbar nøddecreme til brødet.

Den er nem at lave, sødet med dadler og uden tilsat sukker. Den hjemmelavede “nutella” kan nemt pifte morgenbordet op og glæde selv de ikke-dadel- elskende-personer.

Opskriften indeholder kun 4 ingredienser – så det kan vidst roligt siges, at den er nem at gå til. Den lækre smørbare creme smager skønt, om den kommer i pandekagerne eller en nybagt bolle.

Nøddecremen kam holde sig mindst en uge på køl.

Nøddecreme

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
1 lille glas

Ingredienser

  • 2 dl hasselnødder
  • 12 stk dadler de friske fra papæske
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10 minutter, pas på at de ikke brænder på.
  • Lad dem derefter køle af på køkkenbordet, (på bagepapiret uden bagepladen).
  • Fjern sten fra dadlerne.
  • Skallen fra nødderne nuldres af mellem hænderne og nødderne kommes i en foodprocesser/minihakker.
  • Hasselnødderne blendes og derefter kommes resten af ingredienserne i, (start med ½ dl. vand).
  • Det hele blendes til en ensartet masse, kom evt. ekstra vand i hvis du synes at den er for tyk.
  • Smag til om du synes der skal ekstra kakao i.
  • Cremen kommes i et tætsluttet glas og opbevares på køl.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det er super lækkert at have stående i køleskabet til de øjeblikke, hvor den søde tand skriger på lækre sager.

Josefine er også ret vild med min nøddecreme. Hun har flere gange haft en hjemmebagt bolle med i madpakken, smurt med nøddecreme.  Hun synes det er et lækkert indslag, hvilket det jo også er men jeg er glad for, at jeg kan lave noget som jeg med god samvittighed kan give hende med i skole.

Til tider oplever hun, at nogen fra klassen siger til hende “det der må du altså ikke have med”. Men selvfølgelig må hun det. Og hvis vi taler om søde sager er jeg er slet ikke i tvivl om, at der kan findes sager i madpakkerne som er mere ´usunde´ end en nøddecreme lavet med ren kakao og dadler.

Godt nok er dadler fyldt med sukker, men jeg må indrømme at jeg ikke går i detaljer omkring vores kost på den måde. Jeg kan bare godt lide at lave hjemmelavet mad, hvor jeg tænker lidt over hvad vi spiser og hvor råvarerne kommer fra. Og så får vi heldigvis også meget andet end blot nøddecreme på brødet.

Prøv den – hvis du er til den slags! Den smager virkelig lækkert.

9 comments

Louise Sarauw 2. februar 2018 - 10:53

Hvor længe kan den holde sig?:)

Reply
Maria 2. februar 2018 - 11:16

Hej Louise,
Den kan godt holde sig en uge i køleskabet. 🙂
Hvis ikke længere!
Kh Maria

Reply
Cathrine Louise Aaskov Tams 19. juli 2018 - 8:29

Hej Maria 🙂
Super lækker opskrift, som jeg glæder mig til at prøve!
Hvor længe tror du cremen kan holde sig i køleskabet?

de bedste hilsner

Cathrine 🙂

Reply
Mathilde Nielsen 5. januar 2019 - 14:19

Hej Maria
Faldt lige over denne opskrift på nøddecreme, som jeg skal prøve. Dog tåler jeg ikke nødder særlig godt, så vil høre om du har andre ideer til, hvad der kan komme i i stedet for?
Hilsen
Matilde

Reply
Maria 7. januar 2019 - 12:41

Hej Mathilde,
Tak for din besked.
Jeg har længe overvejet at lave en lignende opskrift bare uden hasselnødder og i stedet med sorte bønner.
Da du skrev så tænkte jeg, at du måtte det være.
Opskriften ligger nu på bloggen, bare søg på “sund nutella”.
Den er super nem og smager altså ikke af bønner 😉
Hav en rigtig god dag.
Kh. Maria

Reply
Nanna 13. januar 2019 - 15:48

Skøn og nem opskrift. Mine piger elsker denne hjemmelavet nøddecreme. Den kan helt klart anbefales

Reply
Maria 15. januar 2019 - 9:32

Hej Nanna,
Hvor er det dejligt at læse. Tak for din besked.
Min datter Josefine er også helt vild med nøddecremen.
Kh. Maria

Reply
Tim Petersson 21. maj 2019 - 20:17

Den er godt nok lækker. Min kone har lavet den til familien og har sagt til hende hun skulle huske at sige videre det var lækkert, men nu gør jeg det så 🙂

Reply
Maria 21. maj 2019 - 23:18

Hej Tim,
Tak for din besked 🙂
Det er jeg simpelthen så glad for at høre. Dejligt at I kan lide den.
Tak for at du skrev det.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering