Skøn hindbærkage med crumble top.
Et ret simpel hindbærkage med crumble, der passer skønt til en let aften bagning – måske til aftenkaffen.
Jeg er vild med crumle kage men jeg savner indimellem en fast kage. Derfor lavede jeg den simple bund kombineret med friske bær afsluttet med et crumble “låg”.
Kagen er til at skære men du får stadig fornemmelsen og smagen af lækker crumble kage på toppen.
Du kan servere kagen let afkølet med en god klat cremefraiche/græsk yoghurt/skyr, eller hvad du har lyst til. Evt. rørt op med lidt vaniljekorn, det smager virkelig skønt!
Hindbærkage med crumble
En ret simpel, men virkelig frisk og lækker hindbærkage med crumble top.
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
8 potioner
Ingredienser
Kagen
- 100 g rørsukker
- 2 æg
- 150 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- ½ dl mælk
Toppen
- 250 g hindbær
- 50 g rørsukker
- 50 g smør i små tern
- 100 g havregryn
- 50 g hakket mandler
Fremgangsmåde
- Kom rørsukker og æg i en skål og pisk det til det er lyst og luftigt.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i.
- Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.
- Fordel hindbærrene på dejen.
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Bland havregryn, rørsukker, mandler og smør i en anden skål og smuldr det godt sammen.
- Kom blandingen på toppen af kagen og bag den i ovnen i 25 minutter.
- Lad kagen afkøle lidt og server den evt. med en klat cremefraiche.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
2 Responses
Hej
Hvordan bruger jeg mælken?
Vh, Tina
Hej
Hvordan bruges mælken
Mvh Lene