Æblekage med marcipan

by Maria
Æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan.

Du får her opskriften en varm æblekage med marcipan og kanel. Det er en svampet bagt æblekage som har en skøn sødme fra marcipanen og dejlig syrlighed fra æblerne.

Hvis du har mange æbler, kan du også lave denne skønne æblekompot, som du eksempelvis kan komme oven på din morgenmad.

Inden bagningen drysses æblebådene med kanel og sukker, og det giver den lækreste smag og et rigtig fint udseende.

Æblekage

En lækker svampet kage med æble, kanel og marcipan.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time
9 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • ½ dl mælk
  • 170 g marcipan
  • tsk vaniljesukker du kan også bruge ½ vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 g æbler gerne syrlige
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen.
  • Derefter kommes de tørre ingredienser og mælken i dejen.
  • Marcipanen rives og vendes i dejen.
  • Kom dejen i en bradepande med bagepapir på ca. 25 x 25 cm.
  • Skær æblerne i tynde både og fordel på toppen af dejen.
    Giv dem et lille tryk ned i dejen.
  • Drys med kanel og sukker og evt. lidt mandelflager.
  • Bag kagen i ovnen i 30 minutter.
  • Lad kagen afkøle en smule og server med en god klat kold cremefraiche.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du er lige så vild med æble i kager og desserter som jeg, så kan jeg kun anbefale også at prøve min gammeldags æblekage.
  • Har du ikke lige en bradepande, der passer til i den rigtige form, så går det nok. Det kan være, at du har en der er lidt længere i den ene side. Hvis den bradepande du har, har et større areal, så skal kagen have lidt mindre tid, da den bliver lavere. Hold gerne øje med den inden der er gået 30 minutter.
  • Din æblekage med marcipan kan sagtens holde sig til dagen efter, da den er ret svampet. Så er den dog ikke lige så varm og frisk, som når den er bagt, men smagen er stadig god.

 

Æblekage med marcipan

Varm æblekage med kanel.

Denne her æblekage med marcipan smager bare helt vildt godt. Jeg kan bedst lide at spise den, når den lige er kommet ud af ovnen.

Det er dog bedst lige at lade den køle af i en 10-15 minutter, inden at man begynder at skære i den. Så kan den lige få lov til at sætte sig nemlig.

Jeg elsker en god bagt æblekage, og jeg kan anbefale dig, at du spiser den med en lille klat creme fraiche til. En god kugle vaniljeis er heller ikke dårlig til, vil jeg tro.

Der findes så utrolig mange slags æblesorter og det er smag og behag hvilke man foretrækker. Du kan derfor bruge lige præcis de æbler, som du gerne vil. Testsmag gerne lige æblet inden, så du sikrer dig, at der er god smag i dem du har.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering