Hjemmelavet æblekagerasp.
Her får du opskriften på en god hjemmelavet æblekagerasp. Denne opskrift består af havregryn, rasp, sukker og lidt smør, som sammen ristes sprødt på panden.
Æblekage er en god klassiker på det danske kagebord. Kagen består af en æblegrød, en slags knas og så pisket fløde. Her kan det sprøde element i kagen være den skønne æblekagerasp.
Æblekagerasp er meget nemt at lave, og det kræver ganske få ingredienser. Så er du et skridt nærmere at kunne lave en skøn gammeldags æblekage.
Æblekagerasp
Ingredienser
- 20 g smør
- 50 g sukker
- 150 g rasp
- 100 g havregryn
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Smelt smørret på en varm pande.
- Rist alle ingredienserne af og vend jævnligt i det.
- Giv det ca. 10 minutter, til raspen er gyldenbrun og tag det af panden.
- Lad blandingen ligge på et stykke bagepapir til det er afkølet.Opbevar det i en lufttæt beholder.
Mere inspiration til opskriften.
- Nogle kan godt lide at tilsætte lidt kanel til æblekageraspen, og det kan du også sagtens gøre her. Jeg vil foreslå ½-1 tsk. Alt efter hvor intens kanelsmag man ønsker.
- Du kan med fordel lave en større portion æblerasp, hvis du ved, at du gerne vil lave flere æblekager. Det kan nemt holde sig i en tætsluttet beholder, og kan uden problemer holde sig i flere uger. Jeg har selv en portion stående, som stadig er lækker sprød her efter 3 uger.
- Æbler er i sæson her i Danmark fra august til oktober, så det er især i disse måneder, at du kan få skønne danske æbler. Derfor er det her oplagt at lave en skøn gammeldags æblekage og toppe den med en god hjemmelavet æblerasp.
Lige som med så meget andet, så er det også muligt blot at købe æblekagerasp i supermarkedet. Hvis det skal gå rigtig hurtigt, så kan man også nøjes med at bruge knuste makroner som det sprøde element i sin æblekage.
Dog vil jeg gerne slå et slag for, hvor nemt det er at lave selv med denne opskrift. Og så er det ingredienser man oftest har i sit køkken.