Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer.

Her finder du min bedste kardemommesnurrer opskrift. Mmmmm de er gode! En dejlig blød gærdej smurt med remonce af kardemomme, smør og sukker. Let sprøde i kanten og dejlig bløde inden i.

En kardemommesnurre er næste det samme som en kanelsnurre, men i stedet for kanel er der kardemomme i dejen og i remoncen.

Hvis du gerne vil prøve mine kanelsnurrer, får du her opskriften.

Kardemommesnurrer er slet ikke så svære at lave, som de måske ser ud til. Man skal ikke lade sig skræmme af de fine snurrer. Og husk lige som alt andet, at øvelse gør mester. Selvom de måske går en smule op under afbagningen, så smager de stadig fantastisk godt!

I opskriften her er der brugt kardemommefrø. Hele frø der er mortet. Det giver en fantastisk smag måde i brødet og i remoncen.

Kardemommesnurrer

Lækre søde og bløde snurrer med kardemomme.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
16 snurrer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2 dage

Ingredienser

Dej

  • dl mælk
  • 80 g smør
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel
  • 1 tsk knust kardemommefrø
  • 50 g sukker
  • 8 g salt

Fyld

  • 180 g rørsukker
  • 180 g blødt smør
  • 2 tsk knust kardemommefrø

Sukkerlage

  • ½ dl kogende vand
  • ½ dl sukker

Kardemommesukker

  • tsk sukker
  • ½ tsk knust kardemommefrø

Derudover

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Dej

  • Kardemommefrø pilles fra kapslerne og mortes eller kværnes.
    Sørg for at kværne så mange at der er npk til både dej, remonce og kardemommesukker.
  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde.
    Det må kun være fingervarmt.
  • Mælken kommes i en skål, gæret opløses i væsken og ægget blandes i.
  • Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen i ca. 5 minutter på røresmakine.
  • Kom dejen ud på bordet, ælt den en ekstra gang, form den til en stor rund bolle.
    Kom dejen tilbage i skålen.
  • Tildæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke.
    Lad dejen hæve lunt 1 time.
  • Du kan derefter med fordel komme dejen 30 minutter i køleskabet.
    Det gør dejen meget nemmere at arbejde med når du skal rulle den ud, folde og snurre.

Fyld

  • Det bløde smør blandes sammen med kardemomme og sukker til remonce.

Snurrer

  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen til en rektangel på ca. 40 x 65 cm.
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber.
  • Fold den ene side ⅔ ind over midten og fold modsatte side helt over den anden.
    Så du har 3 lag dej.
  • Skær 16 strimler på den vandrette led.
  • Hold enderne af strimlen i hver hånd og sno modsat hinanden.
    Gerne 6-7 gange så den er godt snoet.
  • Den ene ende holdes med 3 fingerspidser, mens den anden ende snoes rundt om fingrene til en snurre.
    Afslutningen kommes ned i midten, gennem hullet hvor dine fingre er.
    Så dejen ikke går op under afbagning.
  • Snurrene fordeles på to bageplader med bagepapir og efterhæves i 30 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • De pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 15 minutter.
    Bbag en plade af gangen.

Sukkerlage og kardemommesukker

  • Bland kogende vand og sukker sammen til sukkerlage.
    Bland sukker og kardemomme sammen til kardemommesukker.
  • Når snurrerne er bagt og stadig er lune pensles de med sukkerlage og drysses med kardemommesukker.
    Det giver et fint look på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Ofte stillede spørgsmål til kardemommesnurrer.

Kan man bruge stødt kardemomme i stedet for kardemommefrø? Ja det kan du sagtens. Men brug gerne de 10-15 minutter på at pille frøene fri fra kardemommekapslerne. Har du først prøvet at lave snurrer med rigtig kardemomme i stedet for stødt kardemomme, så gør du helt sikkert også det næste gang. Det smager fantastisk godt.

Stødt kardemomme er det helt fine pulver som man køber i supermarkedet.

Hvordan bruger man kardemommekapsler? Skallen pilles af og indeni finder man de små kardemommefrø. Frøene skal kværnes eller mortes og kan derefter kommes i dejen og remoncen.

Kan Kardemommesnurrer fryses? Ja de kan sagtens fryses. Frys dem så snart de er kølet af efter afbagning. Så får du også oplevelsen af nybagte snurrer når de tages ud fra fryseren igen. Ligger de i nogle dage før de fryses ned, så vild e også være det mere tørre når de tages ud fra frost igen.

Hvor kommer kardemommesnurrer fra? Ligesom de velkendte kanelsnurrer kommer kadrmommesnurrerne også fra Sverige. Så man kan sagtnes kalde dem for svenske kardemommesnurrer.

Kardemommesnurrer

Svenske kardemommesnurrer opskrift.

I Sverige kaldes de slet ikke for snurrer men derimod for kardemommebullar. Det er det samme med kanelsnurrer og kanelsnegle som vi kender dem i danmark. I sverige er det kanelbullar.

Hvad end de hedder så smager de fantastisk godt. Man kan selvfølgelig finde mange udgaver af de velkendte og populære snurrer.

Nogle bruger brun farin i kardemommeremoncen mens andre bruger lys sukker. I denne opskrift er brugt de lyse sukker og derfor er de også så lyse fine.

De smager allerbedst, når de er helt nybagte, og hvor de stadig er en smule lune og bløde. Dog kan de også sagtens bages tidligere på dagen og serveres til eftermiddags eller aftenkaffen og de smager også dejligt dagen efter.

Men som med så mange andre gærdeje, så bliver de lidt tørre ved at ligger flere dage efter de er bagt. Derfor vil jeg også anbefale at man fryser de overskydende snurrer ned. Det er nemlig så nemt at optøge dem fra frost.

Der findes ikke kun en rigtig måde at snurre en kardemommesnurre på, og der findes mange forskellige teknikker. Du kan sno dem på den måde, som du synes er bedst og nemmest for dig. De får et super fint look, når de er blevet snoet fremfor det klassiske “snegle” look, som man bedst kender fra kanelsneglene.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..