Æblemos til baby.

Her kan du finde en virkelig simpel opskrift på æblemos til baby. Frugtmos er noget, som er velegnet som tilbehør til måltidet, for eksempel til at komme oven på grøden og give lidt smag.

Prøv også min opskrift på majsgrød med gulerødder, der er perfekt til de små.

Der er til ca. 10 portioner i denne opskrift. Her beregnes ca. 1 spsk. som en portion. Frugtgrød er ikke mættende i sig selv og skal ses som en lækker smagsgiver til babys mad.

Prøv også med pære i stedet for æble.

Æblemos til baby

Nem frugtgrød med æble til baby
Forberedelses tid: 10 minutter
3 dl
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 uge på køl

Ingredienser

 • 4 æbler
 • 1 dl vand
 • Evt. lidt vaniljekorn

Fremgangsmåde

 • Skræl æblerne, del i kvarte og skær i små tern.
 • Kom det i en gryde med vand.
  Lad det småkoge under låg til æblerne er helt møre. Ca. 10 minutter.
  Det er vigtigt at have låg på så væsken ikke koger væk.
 • Blend mosen og opbevar i en bøtte med låg på køl.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Ofte stillede spørgsmål til æblemos til baby.
 • Kan man fryse æblemos ned? Æblemos kan sagtens fryses. Jeg fryser det ned i mindre portioner. Jeg bruger små bøtter med låg. På den måde kan jeg nemt og hurtigt lige tø en portion op, som min datter kan spise.

 

 • Hvor lang tid kan æblemos holde sig i køleskabet? Hvis du ikke fryser resten af din æblemos til baby ned, så kan det godt stå i køleskabet.Den kan holde sig en lille uge, hvis du opbevarer den i en lufttæt bøtte.

 

 • Hvornår må baby få æblemos? Når din baby bliver 4 måneder må de begynde at smage på tyndere grød. Det er langt fra alle der starter der men et sted mellem 4-6 måneder får baby sin første mad. Frugtmos må de få i mindre portioner fra 4-6 måneders alderen.
Hjemmelavet frugtmos til baby.

Det er utrolig nemt at lave en hjemmelavet frugtmos og som sagt kan man med fordel lave en større portion og fryse ned. Så skal man ikke have gang i gryden lige så ofte. En frugtmos kan både bestå af en eller flere frugter.

Man kan også sagtens kombinere frugten med noget grønt. For eksempel kan man koge æbler med gulerødder, så det ikke bliver en mos på ren frugt. Det anbefales at man giver frugt i mindre portioner til de små.

Til de helt små og nybegyndere i fast føde vil jeg anbefale at mosen blendes neget fint. Du kan eventuelt tilsætte lidt ekstra ved, hvis du synes at den er for tyk.

Til de lidt større børn kan man sagtens servere en lidt grovere mos med lidt mere struktur i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Du vil måske også kigge på..