Majsgrød med gulerødder.
Her kan du få en nem opskrift på majsgrød med gulerødder. Det er en mild og lind majsmos med gulerod, som du kan servere for din baby, som noget af det første mad. Opskriften kan derfor bruges fra 4 måneders alderen.
Majsmel er et meget godt udgangspunkt, hvis man gerne vil lave mos eller grød til sin baby på 4-6 måneder. Det er meget mildt for babyers mave, og det er derfor oplagt at bruge i opstarten.
Majsgrød med gulerødder
Ingredienser
Grød
- 100 g gulerod
- ½ dl kogevand
- 50 g majsmel
- 2 dl vand
Ved servering
- 1 tsk fedstof
- 20-50 ml modermælk/modermælkserstatning
Fremgangsmåde
Grød
- Skræl gulerod og skær det i tern.Bring det i kog og lad det koge i ca. 10 minutter, indtil stykkerne er helt møre.Kom gulerodsstykkerne i en minihakker sammen med kogevand og blend det godt.Kom det tilbage i gryden med majsmel og vand.Kog blandingen op og rør godt i det.
Ved servering.
- Tag ⅓ af grøden og lun det i en gryde eller mikroovn.Tilsæt fedstof og modermælkserstatning.Er grøden for tyk så tilsæt lidt ekstra væske. Server den let lun for baby.
Mere inspiration til opskriften.
- Denne opskrift svarer cirka til 3 gode portioner for en baby under 6 måneder. Det varierer lidt hvor meget baby spiser. Måske vil der for nogen være 2 portioner og for andre 4 portioner.
- Du kan med fordel lave dobbelt portion af grøden og gemme i nogle bøtter i køleskabet. Det kan også fryses ned. Vent med at tilsætte fedtstof og modermælkserstatning til før det skal serveres.
- Tilsæt eventuelt en smule mere væske til grøden, hvis det er blevet for tykt.
- Du kan bruge både almindelig majsmel eller en fuldkorns majsmel.
Hjemmelavet majsmos med gulerod.
En simpel opskrift på en virkelig god grød til babyer, der er på den første rejse mod at spise andet end blot modersmælk. Noget af det, som babyer nemlig starter med er enten noget mos eller en mild og tyndere grød.
Begge dele skal helst være lidt søde i smagen, da det så ikke vil være så langt væk fra modermælken rent smagsmæssigt. Både gulerod og det modermælk eller erstatning som man tilsætter i grøden er med til at søde.
I forhold til konsistensen så kan du vælge at lave den lidt tyndere eller lidt tykkere. Hvis det er nogle af de første gange, at din baby får grød eller mos, er det en god ide, at den er tynd i konsistensen.
Når din baby så bliver mere og mere vant til at spise den tynde grød/mos, så kan du lave konsistensen tykkere. Det er en god overgang at give en tykkere grød, inden at baby skal til at lære at spise “rigtig” mad.