Æblemuffins med marcipan

by Maria
Æblemuffins med marcipan

Utrolig lækre æblemuffins med marcipan!

Opskriften på disse æblemuffins med marcipan er intet mindre end fantastisk. Smagen fra de syrlige æbler med den søde marcipan og den svampede kagedej er en skøn kombination!

Du kan også bage en hel kage med samme opskrift i stedet for muffins.

Skal det være ekstra lækkert, så vil jeg anbefale dig at servere kagen med en godt klat cremefraiche, noget vaniljecreme eller en kugle god vaniljeis til. Så bliver det altså ikke bedre.

Æblemuffins med marcipan

Lækre svampede æblemuffins med syrlig æble og sød marcipan.
Forberedelses tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time
15 Muffins

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • ½ dl mælk
  • 170 g marcipan
  • tsk vaniljesukker du kan også bruge ½ vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 g æbler gerne syrlige
  • Evt. et par spsk. sukker og mandelflager

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen.
  • Derefter kommes de tørre ingredienser i og mælken vendes i dejen. Marcipanen rives og vendes i dejen.
  • Æblerne skrælles og skæres i tern ca. 1½ cm. Hvis de er meget syrlige kan de vendes i et par spsk. sukker.
  • Æblerne vendes i dejen (laver du en stor kage så kom dejen i en mellemstor springform med bagepapir og tryk så æblerne ned dejen).
  • Kagerne bages i ovnen 25 minutter (som kage ca. 35 minutter) - du kan stikke i kagen med et spyd, hænger dejen fast skal den lige have et par minutter mere.
  • Lad kagerne afkøle lidt og server den lun med en god klat cremefraiche. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når efteråret er kommet bugner alle æbletræerne for alvor med skønne danske æbler. Jeg elsker simpelthen æbler! For der findes ikke det, som æbler ikke kan bruges til.

Di kan også sagtens lave opskriften som en hel kage. Kom kagen i en mellemstørrelse springform med bagepapir og giv den ca. 10 minutter længere tid i ovnen. Du kan altid stikke et træspyd ned i midten for at se om kagen er færdigbagt eller om den skal have et par minutter mere.

En af favorietterne er at komme dem i kager som disse – det er blevet en ny favorit! Find flere kage opskrifter lige her!

Æblekage med marcipan

Leave a Comment

Opskrift Vurdering