Æggesalat

Æggesalat med purløg.

En skøn hjemmelavet æggesalat med karry og mayonnaise er helt perfekt til frokostbordet. En virkelig god pålægssalat med æg.

Dressing med karry og purløg bliver vendt med hakkede hårdkogte æg.

Denne udgave er rørt med en blanding af hjemmelavet mayonaise og græsk yoghurt. Du kan også sagtens bruge ren mayonaise eller kun græsk yoghurt. Alt efter hvad du har lyst til.

Imens æggene koger vendes dressingen sammen og så har du nemt en hjemmelavet æggesalat som smager dejligt.

Æggesalat

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
4 portioner

Ingredienser

  • 3 hårdkogte æg
  • 40 g mayo
  • 60 g græsk yoghurt
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • Lidt ekstra purløg til pynt
  • Rugbrød og evt. lidt små tomater

Fremgangsmåde

  • Kog dine æg i ca. 8 minutter og læg dem derefter i koldt vand.
  • Bland alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
  • Pil og hak æggene og vend i dressingen. Smag til om der mangler lidt salt.
  • Server æggesalaten med noget godt rugbrød lidt ekstra fintsnittet purløg og små tomater. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Personligt så synes jeg at kombinationen i denne opskrift er god. Du får den lidt fede og cremede smag fra mayonaisen rørt sammen med en friskhed fra yoghurten. Men det er helt op til dig – prøv dig frem, det er altid godt at smage til undervejs, så maden bliver lige som man ønsker.
  • Den kan godt holde sig i 1-2 dage i køleskabet. Du kan derfor godt lave den dagen før, at du får frokostgæster.
  • Pålæg og rugbrødsmadder er skønne. Så længe at det er noget lækkert, som kommes på brødet. Lige netop fyldet til rugbrødet behøves ikke, at være så besværligt. Prøv fx denne avocadomad – mums den er god!

Æggesalat

Æggesalat med karry og mayonnaise.

En pålægssalat med æg smager bare virkelig godt, når den bliver blandet med både karry og mayonnaise.

Æggesalat kan også sagtens serveres til årets påskefrokost og pinsefrokost. Man kan nemt imponere gæsterne eller til sammenskudsgildet med en hjemmelavet udgave. Måske også til julefrokosten.

Men der behøves jo selvfølgelig slet ikke at være en særlig højtid i planerne for at lave den.

Jeg ved også, at der er nogle, der godt kan lide æggesalat med æble i. Det kan du også sagtens komme i den her opskrift. Jeg ville nok putte et lille æble i. Det skal være skåret i små stykker, så det passer i størrelsen med de æg, der også er kommet i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..