Home Frokost Æggesalat

Æggesalat

by Maria
Æggesalat

Æggesalat med purløg.

En skøn æggesalat er helt perfekt til frokostbordet. En dressing med karry og purløg vendt med hakkede hårdkogte æg. Imens æggene koger vendes dressingen sammen og så har du nemt en hjemmelavet æggesalat som smager dejligt.

Denne udgave er rørt med en blanding af hjemmelavet mayonaise og græsk yoghurt. Du kan også sagtens bruge ren mayonaise eller kun græsk yoghurt. Alt efter hvad du har lyst til.

Personligt så synes jeg at kombinationen i denne opskrift er god. Du får den lidt fede og cremede smag fra mayonaisen rørt sammen med en friskhed fra yoghurten. Men det er helt op til dig – prøv dig frem, det er altid godt at smage til undervejs, så maden bliver lige som man ønsker.

Æggesalat

Æggesalat

print
portioner: Ca. 4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 3 hårdkogte æg
  • 40 g mayo
  • 60 g græsk yoghurt
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • Lidt ekstra purløg til pynt
  • Rugbrød og evt. lidt små tomater

Sådan gør du:

  • Kog dine æg i ca. 8 minutter og læg dem derefter i koldt vand
  • Bland alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til
  • Pil og hak æggene og vend i dressingen. Smag til om der mangler lidt salt
  • Server æggesalaten med noget godt rugbrød lidt ekstra fintsnittet purløg og små tomater. Velbekomme!

Æggesalat

Æggesalat kan også sagtens serveres til årets påskefrokost og pinsefrokost. Man kan nemt imponere gæsterne eller til sammenskudsgildet med en hjemmelavet udgave. Måske også til julefrokosten.

Men der behøves jo selvfølgelig slet ikke at være en særlig højtid i planerne for at lave den.

Pålæg og rugbrødsmadder er skønne. Så længe at det er noget lækkert, som kommes på brødet. Lige netop fyldet til rugbrødet behøves ikke, at være så besværligt. Prøv fx denne avocadomad – mums den er god!

Leave a Comment