Aioli – hvidløgs mayo!
Aioli er virkelig ikke svært at lave. Faktisk er det bare mayonaise rørt med hvidløg.
Når du laver din mayonaise selv, så smager det bare fantastisk og du kan servere en aioli til så mange retter.
Server din hvidløgsmayo til nogle sprøde rugbrødchips.
Er du til en masse krydderurter, så kan du sagtens vende det i også. Du skal nok bare regne med, at den ikke holder sig lige så godt på køl, hvis du har rørt den med krydderurter.
Aioli
Lækker hvidløgsmayonaise.
Forberedelses tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
1 portion
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 2 dl olie
- 1 knsp salt
- 1 spsk eddike gerne hvid balsamico eller æblecidereddike
- 1 tsk dijonsennep
- 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommerne seje med salt (jeg bruger ofte piske riset til en stavblender).
- Tilsæt sennep og pisk igen.
- Tilsæt olien i en tynd stråle imens du pisker og tilsæt også eddike.
- Fortsæt med at piske massen til den er fast som en mayonaise.
- Tilsidst pilles hvidløgene og presses ned i mayonaisen.
- Pisk lidt mere og så er din aioli færdig.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- I sommermånederne hvor vi serverer alverdens lækre sager på middagsbordet eller til tapas. Til rejer, grønt, ja faktisk alt som man kan dyppe ned i, er helt perfekt til aioli. Du kan også bruge det til at smøre i dine sandwich til picnic. Der er så mange muligheder!
- På billedet er den serveret med skriver af røget laks, friske basilikums blade og rugbrødschips!
- Leder du efter inspiration kan du finde flere små retter og tilbehør i salater, grønt og tilbehør.