Home Dip dressing pesto Aioli

Aioli

by Maria
Aioli

Aioli – hvidløgs mayo!

Aioli er virkelig ikke svært at lave. Faktisk er det bare mayonaise rørt med hvidløg. Når du laver din mayonaise selv, så smager det bare fantastisk og du kan servere en aioli til så mange retter.

I sommermånederne hvor vi serverer alverdens lækre sager på middagsbordet eller til tapas. Til rejer, grønt, ja faktisk alt som man kan dyppe ned i, er helt perfekt til aioli. Du kan også bruge det til at smøre i dine sandwich til picnic. Der er så mange muligheder!

På billedet er den serveret med skriver af røget laks, friske basilikums blade og rugbrødschips!

Du kan få opskriften på rugbrødchips her!

Er du til en masse krydderurter, så kan du sagtens vende det i også. Du skal nok bare regne med, at den ikke holder sig lige så godt på køl, hvis du har rørt den med krydderurter.

Aioli

Aioli - hvidløgs mayo

Aioli – hvidløgs mayo! Aioli er virkelig ikke svært at lave. Faktisk er det bare mayonaise rørt med hvidløg. Når du laver din mayonaise selv, så smager det bare fantastisk og du kan servere en aioli til så mange retter.… Dip dressing pesto Aioli European print
forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 2 dl. olie
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. eddike (gerne hvid balsamico eller æblecidereddike)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du:

  • Pisk æggeblommerne seje med salt (jeg bruger ofte piske riset til en stavblender)
  • Tilsæt sennep og pisk igen
  • Tilsæt olien i en tynd stråle imens du pisker og tilsæt også eddike
  • Fortsæt med at piske massen til den er fast som en mayonaise
  • Tilsidst pilles hvidløgene og presses ned i mayonaisen
  • Pisk lidt mere og så er din aioli færdig

 

Rugbrødschips

 

Leder du efter inspiration kan du finde flere små retter og tilbehør i salater, grønt og tilbehør.

Leave a Comment