Bagte kartofler med bacon og ost.
Her får du opskriften på de lækreste bagte kartofler med bacon og ost. Udover bacon og ost er kartoflerne fyldt med friske krydderurter, og cremefraiche.
Det kan også anbefales at komme syltede rødløg i – få opskriften lige her!
Kom godt med fyld i og spis dem til aftensmaden enten blot med en masse grønt til. Eller som tilbehør til fx et stykke kød.
Det er et sikkert hit for hele familien!
Bagte kartofler med bacon og ost
Ingredienser
- 4 bagte kartofler
- 4 tsk olie
- 4 tsk salt
- 200 g bacontern
- 150 g revet fast ost fx emmentaler
- Cremefraiche
- Persille og basilikum
- Salt og peber til at drysse på toppen
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
- Skyl kartoflerne godt og skrub evt. lidt på dem.
- Dup dem godt tørre og lav et kryds 1/3 ned i kartoflerne.
- Læg kartoflerne på en bageplade med et stykke bagepapir. Smør olie på skrællen og drys med flagesalt.
- Bag kartoflerne i 1 time og 15 minutter. Er de meget store skal de have 15 minutter mere og ligeledes hvis de meget små, så giv dem 1 time.
- Gør fyldet klar til at komme i kartoflerne.
- Steg bacon sprød.
- Fyld kartoflerne med cremefraiche, bacon, ost og krydderurter. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften:
- Det kan virkelig anbefales at tilberede dine bagekartofler med olie på og uden at pakke dem ind i sølvpapir. Det giver en ekstra lækker bagt kartoffel.
- Kartoflerne er som altid en sikker vinder når man griller om sommeren. Men de kan sagtens laves hele året og evn. nydes som et helt måltid uden andet til. Så længe der er godt med fyld til at komme i og evn. hapse ved siden af.
- Prøv også andet fyld i kartoflerne end bacon og ost.
- Lav fx en mexi-kartoffel med guacamole, salsa, majs og tortillachips “on the side”. Mulighederne er mange!
Disse bagte kartofler med fyld smager så lækkert og er en ret nem sag at lave i hverdagen til aftensmaden.
Er i en større familie med en masse forskellige præferencer for indhold, så tage en masse små skåle med fyld med ind på spisebordet. Så kan alle mand få lov til at fylde sine egen bagte kartoffel. Jeg har altid været fan af at servere maden på den måde. Om det er til en omgang boller i karry med en masse toppings eller noget helt tredie.
Specielt med børn synes jeg at det er genialt. Det giver ofte større interesse for maden, når de selv er med til at bestemme hvad der skal på maden.