Bangkok

Bangkok – anbefaling til oplevelser!

Skal du til Bangkok eller drømmer om det?? Så læs med her..

Efter at jeg selv har været i Bangkok 4 gange, så har jeg lyst til, at dele lidt inspiration og anbefalinger til gode oplevelser, i den fantastiske storby!

Når det bliver mørkt og “trist” i vejret i Danmark, er der jo mange som smutter en tur til de varme lande. Den tid begynder igen at nærme sig og jeg drømmer virkelig også om, endnu en oplevelsesferie – gerne i Asien!

Josefine og jeg har været i Bangkok 3 gange. Første gang var hun knap 3 år. En ferie der sagtens kan lade sig gøre – selvom man har små børn med. Det handler om at være “indstillet” på en ferie med børn. Det er klart at de ikke kan gå lige så meget som voksne, men det fine ved børn er, at de jo bare tilpasser sig! Det vigtigste er bare, at de er sammen med deres forældre!

Thailand er efterhånden også et land, som mange har oplevet – også med mindre børn. Jeg ELSKER virkelig Bangkok! En fantastisk spændende by. Levende, lugtende, anderledes og fuld af indtryk. En by der aldrig sover, hvor der konstant er i fuld fart på.

For en madinteresseret som jeg, er det virkelig også et pragtfuldt sted. Der bliver tilberedt mad alle steder, på gader, både på de store og små, markeder, ved stranden osv. Det er dog ikke alle steder, at jeg er begejstret for at spise, men jeg har både spist ved små madboder, som er meget normalt i Bangkok, og også på restauranter. Ens for næsten alle steder er, at maden smager fantastisk.

Jeg har i indlægget her skrevet nogle af de attraktioner og seværdigheder som jeg synes er et besøg værd. Hvis du skulle være så heldig, at komme til Bangkok!

Chartuchack weekend marked!

Chatuchak er et kæmpe stort marked, som er åbent hver weekend. Det er det vildeste og mest overvældende marked, med alverdens sager. Tøj, tasker, sokker, dimser og dutter, ure, figurer, lamper, lys, møbler, mad – ej men jeg kan blive ved. Det er så spændende og anderledes, at gå ned igennem de bitte små passager og opleve stemningen og stedet.  Man kan sagtens bruge en hel dag!

Josefine er blevet så stor nu, at hun også synes det er sjovt. Små smykker, magnetter og tasker osv. skal studeres og så får hun lov til, at købe løs fra hendes egen feriepung. Jeg købte faktisk et par utrolig flotte håndlavede fade derfra i år og også sidste år, som jeg har brugt til at servere mad i.

Da vi var afsted i marts, i år, var det så sindsygt varmt! Det var lidt hårdt for Josefine og pludselige stod der en dame og tilbød fodmassage. Hun sagde at vi ville sidde i et skønt afkølet rum med aircondition, så jeg sagde ja tak!

Det var et tiltrængt hvil og jeg er faktisk ikke super begejstret for, at fremmede skal røre ved mig. (Så nej jeg er ikke den store massage-dyrker, når vi er i Thailand – men jeg øver mig)! Men lige der, så var det bare en super “investering” for resten af dagen. At vi blev kølet ned, Josefine fik en pause og fik hvilet benene. Så var vi klar til runde 2 på det store marked! Jeg håber så meget at komme tilbage en dag!

Kongens palads – Grand Palace!

Konge paladset i Bangkok er nok en af de mest besøgte seværdigheder. Thaierne har en helt særlig respekt og kærlighed til deres kongefamilie. Det er vidst noget med, at du slet ikke må tale dårligt om kongen, det kan vist give fængselstraf. Den smukke guldbelagte bygning pryder virkelig flot Bangkok og man skal være klar til en meget varm oplevelse. Vi har ikke været der før, kun set det udefra. Det er simpelthen en af de seværdigheder som jeg har valgt fra, fordi at jeg har haft Josefine med. Der har jeg prioriteret!

Måske vi får muligheden en anden gang!!

Sejltur på klogerne!

En sejltur på Klongerne er en skøn oplevelse for både store og små! Man kan se hvordan mange bor i små huse langs flodbredderne, i de små kanaler. Det er sådan set lidt barskt – at man sidder i båden og betragter dem der lever så sparsomt. Men samtidig er det også en kæmpe oplevelse.

Du kan “leje en båd”, hvor ejeren af båden så sejler jer rundt! Der er mange steder langs flodbredden, hvor de gerne vil sælge ture. Der er også de mere lokale og meget billigere ture i større både – hvor man sejler med mange andre mennesker. Jeg synes helt bestemt, at man skal leje sin egen lille båd og komme ud i de små kanaler og opleve livet der! Husk ALTID at prutte godt om prisen, jeg har oplevet at det næsten starter i dobbelt beløb. Så det handler om, at være en god “prutter”!!

Gaderne om aftenen!

Der findes så utrolig mange aften markeder rundt i gaderne i Bankok. Både mad og tøj markeder. Jeg synes at det er fantastisk hvordan de kan skabe lækre og billige retter, ved deres små madboder, som er lavet på deres knallerter. Jeg elsker simpelthen, at betragte det og jeg bliver lige fascineret hver gang. Jeg elsker det!

Snup en Tuktuk rundt i gaderne – du skal ikke helt tænke på sikkerheden – men det er virkelig en sjov og autentisk oplevelse!

China town!

Det er sin helt egen og meget anderledes bydel. Som navnet siger, er præget af kineserne. Her findes også et helt område med markeder i gaderne. Anderledes mad, særlige dufte (og lugte)!! Det er virkelig som at træde ind i et stykke af Kina, uden at jeg har været i Kina før. Men der er ingen tvivl om, at det er deres kultur som præger området. Det ses tydeligt i maden, butikkerne og befolkningen som bor der!

Det var lidt anbefalinger fra Bangkok! Jeg kunne skrive om mange flere men det her er de større oplevelser – som jeg helt sikkert ville tage til igen, hvis jeg en dag drager til Bangkok igen!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kigge på..