Bankekød

Bankekød med kartoffelmos.

Her finder du opskriften på bankekød med kartoffelmos. Det er en rigtig lækker simreret hvor kødet bliver dejlig mørt efter nogle timer i gryden. Selvom der bruges ganske få ingredienser til opskriften giver den lange tilberedningstid retten utrolig meget smag. Det er virkelig skøn mormormad som helt sikkert ikke vil skuffe nogen.

Det kan anbefales at servere lidt grønt ved siden af. Fx disse bagte gulerødder!

Lav gerne rigeligt så der er mad til to dage. Ligesom andre simreretter og gryderetter smager maden mindst ligeså godt på anden dagen.

Bankekød

En søn simreret med lækker mørt oksekød som serveres med kartoffelmos.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Bankekød

  • 800 g bankekød, oksebov, tykkam eller indelår
  • 2 dl hvedemel
  • 2 løg
  • 10 lauerbærblade
  • 10 peberkorn
  • 6-7 dl vand
  • 1 bouillonterning, okse eller grøntsag
  • 2 tsk salt og peber
  • Rigeligt med olie/smør til stegning
  • Maizena
  • Kulør

Kartoffelmos

  • 1,2 kg kartofler
  • 1 ½ dl lun mælk
  • 30 g smør
  • 1 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Bankekød

  • Kødstykkerne bankes flade.
    Brug den flade side af en kødhammer, en kagerulle eller din håndflade.
    Bank med en rolig hånd, kødet skal blive fladt men ikke smadres i fibrene.
  • Er stykkerne meget store så del dem i to.
  • Kom mel i en dyb tallerken sammen med 1 tsk salt og lidt peber.
  • Vend alle kødstykkerne i melet.
  • På en varm pande med olie eller smør brunes kødet af i nogle minutter på hver side.
  • Kom kødet i en gryde.
  • Pil løgene, skær i tern og sauter dem på panden. Kom evt. ekstra fedtstof ved.
  • Løgene kommes i gryden til kødet.
    Sammen med lauerbærblade, peberkorn, bouillonterning, vand og 1 tsk salt.
    Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 2 timer.
  • Smag saucen og kom lidt sovsekulør i.
    Jævn den med lidt maizena rørt ud i koldt vand.

Kartoffelmos

  • Når der er gået en time af tilberedningstiden skrælles kartoflerne til mosen.
    De halveres og koges i letsaltet vand i ca. 35-40 minutter.
  • Hæld vandet fra og tilsæt mælk, salt, lidt peber og smør.
  • Kartoffelmosen moses med et piskeris eller en kartoffelmoser.
    Smag til og server med bankekødet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Det kan anbefales at lave retten i weekenden hvor man har ekstra god tid. Retten kræver som beskrevet nogle timer i gryden og det kan være svært at nå i hverdagen hvor det skal gå lidt hurtigere.
  • I stedet for en klassisk kartoffelmos kan der også tilføjes rodfrugter til mosen. Fx knoldselleri, pastinak, persillerod eller gulerødder.
  • Lav meget gerne mad to dage. Retten smager mindst lige så godt dagen efter den er tilberedt.
  • Server også gerne noget surt til. En hjemmelavet agurkesalat kan anbefales.
Hvad er bankekød?

Bankekød er en god gammeldags dansk ret. En skøn simreret som mange betegner som den bedste slags mormormad.

Navnet på retten kommer sig af, at kødet bankes inden det tilberedes. Man kan bruge en kødhammer men også håndfladen eller en kagerulle kan bruges til formålet. I retten bruges oksekød. Ofte hedder det bankekød på pakken når  man køber det. Kødet er oksekød og udskæringen er ofte okseinderlår, tykkam eller oksebov.

Retten serveres med en god kartoffelmos til.

Opskrift på bankekød med kartoffelmos.

En opskrift som er nem at gå til og ikke kræver mange ingredienser. Du skal dog væbne dig med lidt tålmodighed da det kræver nogle timers tilberedning i gryden.

Opskriften du finder her er en klassisk udgave af den gode gammeldags traditionelle ret.

Bankekød

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..