Home aftensmad Bankekød

Bankekød

by Maria
Bankekød

Bankekød med grov kartoffelmos

Bankekød er en rigtig lækker simreret, der står og hygger sig i gryden i nogle timer. Den lange tilberedningstid giver retten utrolig meget smag. Det er en skøn mormor ret som helt sikkert ikke vil skuffe nogen.

Det er en fantastisk omgang aftensmad for hele familien. Bankekød serveres med kartoffelmos – som virkelig gør retten ideel til både store og små. Jeg er helt sikker på, at du både kan smelte familiemedlemmets yngste og ældste hjerter med retten.

Jeg vil anbefale lidt grønt ved siden af fx bagte gulerødder. Følg fremgangsmåden her og nøjes med blot at bruge gulerødder.

Bankekød

Bankekød med grov kartoffelmos

Bankekød med grov kartoffelmos Bankekød er en rigtig lækker simreret, der står og hygger sig i gryden i nogle timer. Den lange tilberedningstid giver retten utrolig meget smag. Det er en skøn mormor ret som helt sikkert ikke vil skuffe… aftensmad Bankekød European print
portioner: 4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 800 g bankekød (oksebov/tykkam/indelår)
  • 1 porre (kan undlades)
  • 2 store løg, skåret i skiver
  • 10 lauerbærblade
  • 10 peberkorn
  • 6 dl vand
  • 1 bouillonterning, fx grønsag
  • 2 tsk salt og peber
  • Rigeligt med olie til stegning
  • KARTOFFELMOS:
  • 1,2 kg kartofler
  • 1 ½ dl lun mælk
  • Evt en klat smør
  • 1 tsk salt og lidt fint kværnet peber

Sådan gør du:

  • Kødstykkerne bankes flade evt. imellem 2 frostposer. Brug den flade side af en kødhammer eller eller din håndflade. Bank med en rolig hånd, kødet skal blive fladt men ikke smadres i fibrene
  • Er stykkerne meget store så del dem i 2
  • Skyl porren og skær den i 1 cm. brede stykker
  • Kom mel i en dyb tallerken sammen med 1 tsk salt og lidt peber
  • Vend alle kødstykkerne i melet
  • Tænd op for en stor gryde eller dyb pande hvor der kommes rigeligt med olie på
  • Brun kødet af i gryden over flere omgange
  • Læg kødet til side, kom lidt mere olie i gryden og sauter porre og løg i gryden
  • Kom derefter kødet tilbage i gryden og tilsæt lauerbærblade, peberkorn, bouillonterning, vand og 1 tsk salt. Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 2 timer
  • Når der er gået 1 time skrælles kartoflerne til mosen, de halveres og koges i letsaltet vand i c. 35-40 minutter
  • Hæld vandet fra og tilsæt mælk, 1½ tsk salt, lidt peber og evt. en klat smør (den kan sagtens undværes)
  • Kartoffelmosen moses med et piskeris smages til og er klar til servering
  • Ligeledes smages saucen til. Ønsker du at jævne saucen kan du bruge lidt majstivelse rørt ud i lidt koldt vand (men det plejer ikke at være nødvendigt). Velbekomme!

Jeg mindes min egen barndom og min mor, når jeg jeg kaster mig ud i denne opskrift. Det er en ret som min mor er mester i at lave. Og jeg elsker når jeg er på middags besøg hos hende og retten bliver serveret. Det er en skøn ret, der får hele huset til at dufte!

Leave a Comment