Biksemad med and.
Her får du opskriften på en lækker gang biksemad med and og stegt grønkål. Denne ret er perfekt at lave de dage, hvor man har rester af and fra aftensmaden dagen før.
Det kan for eksempel være fra en skøn langtidsstegt andesteg.
Sådan en andesteg laves nok ofte juleaften eller Mortens aften. Men man kan også sagtens bruge andet andekød. Det kan fx være fra andebryst hvis der er noget tilbage fra aftensmaden. Ellers kan man også altid tilberede til ekstra.
Det er en super nem ret at at lave og en skøn måde at få brugt sin rester på. Til biksemaden er der lavet stegt grønkål, som man også ofte har noget af i juletiden og de koldere måneder på året.
Biksemad med and
Ingredienser
Biksemad med and
- 400 g kogte kartofler
- 280 g and
- 1 lille løg
- Smør og olie til stegning
Stegt grønkål
- 50 g grønkål
- 1 spsk olie
- Lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Biksemad med and
- Pil løget, halver det og skær det i skiver.Skær de kogte kartofler i tern.
- Smelt smør og olie på en varm pande.
- Steg kartofler og løg i ca. 10 minutter og vend jævnligt i det.
- Pluk andekødet i mindre stykker og kom det på panden til kartoflerne.
- Giv det nogle minutter mere med kødet på panden til det er gennemvarmt.Kødet skal ikke have for længe. Så bliver det for tørt.
- Drys med salt og peber. Anret på to tallerkener.
Stegt grønkål
- Pluk grønkålen i mindre stykker.Fjern de midterste stængler, dem anbefaler jeg ikke at spise.
- På en varm pande med olie steges kålen i 3-4 minutter.Vend godt i det og drys med lidt salt og peber. Velbekomme!
Biksemad med rester.
Biksemad bliver lavet med rester fra gårsdagens aftensmad. Det kan eksempelvis være, hvis man har fået flæskesteg, en oksesteg eller andesteg dagen før og ikke har fået alt spist op. Her er det også en god idé at gemme de ekstra kogte kartofler, da de også bliver brugt i biksemad.
I stedet for at god mad bliver smidt ud, eller glemt i køleskabet, så bliver det tilberedt på ny, når det bliver lavet til biksemad.
Er du vild med biksemad så kan man med fordel laverigeligt kød og kartofler så man er sikker på at have nok til biksemad dagen efter.
Det er bedst at bruge kartofler, der er gode og faste. Derfor er kolde kogte kartofler fra dagen før de bedste at bruge.
Server fx biksemad med and sammen med en omgang syltede rødbeder. Det kan selvfølgelig også undlades, hvis man ikke har til det eller blot ikke kan lide det.
Biksemad med spejlæg.
Biksemad bliver ofte serveret med et spejlæg på siden. Det er nemt lige at lave, når man kan se, at biksemaden er ved at være klar. Det er også en god måde at supplere maden med, hvis man er bange for om der er npk. En æg til er både lækkert og så mætter det godt.
I denne ret er det lavet uden og der er i stedet lidt mere grønt til. Det er dog super lækkert med spejlæg til biksemad, så lav det endelig til hvis du kan lide det. Ofte serveres det med en lidt blød blomme.
Mere inspiration til opskriften.
- Server også meget gerne din biksemad med resterne fra gårsdagens brune sovs, hvis det er blevet lavet og der er mere tilbage.
- Mange vil nok tænke på at bruge flæskestegen som kødet i biksemaden. Det er også en god ide, hvis det er det, som man har af rester. Den kan man for den sags skyld også bruge til at lave en lækker flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat.