Langtidsstegt andesteg

Saftig langtidsstegt andesteg.

Her får du opskriften på en lækker langtidsstegt andesteg. Andestegen er tilberedt i ovnen ved lavere grader. På den måde bliver den ikke tør, men holder på saften og får masser af god smag.

Du får altså lækkert mørt andekød og sprødt skind. Og så giver andestegen den allerbedste sauce, som faktisk også er super nem at lave når først anden er tilberedt.

Server din andesteg med den bedste andesauce til.

Andesteg er jo mest noget man laver til julemiddagen eller til mortensaften – og her er opskriften helt oplagt. Her får du mine bedste tips og tricks til en saftig og utrolig mør andesteg.

Langtidsstegt andesteg

Den bedste møre og saftige andesteg til jul.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Andesteg

  • 3 kg andesteg
  • 3 madæbler
  • 150 g svesker
  • 4 tsk salt og friskkværnet peber

Fond

  • 1 liter vand
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • Indmad fra anden

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Del æblerne i fire, fjern kernehuset og skær dem grove stykker.
  • Læg æbler og svesker i vand, så de kan suge væsken i mens at anden ordnes.
  • Fjern indmaden på anden, skyl den godt både indvendig og udenpå og dup den tør med et klæde.
  • Skyl også indmaden og læg den til side, det skal bruges.
  • Fordel halvdelen af salten inde i anden.
    Hæld væsken fra æbler og svesker og kom dem ligeledes ind i anden.
    Luk åbningen med en kødnål, så fyldet bliver derinde.
    Lårene kan også bindes op med lidt kødsnor.
  • Fordel resten af salten på skindet og kværn peber på.
    Læg anden på en rist med bryststykket op af.
  • Skær gulerødderne i grove stykker, pil løget og del det i kvarte.
    Kom det i en bradepande med indmaden.
  • Bradepanden fyldes med 1 liter.
    Kom bradepanden i ovnen og risten med anden over bradepanden.
  • Hver halve time åbnes overhældes anden med væsken fra bradepanden.
    Brug en stor ske og sørg for at væsken drypper ned i bradepanden igen.
  • Efter ca. 3 timer er anden færdig. Den tages ud af ovnen og skal nu trække i mindst 15 minutter før, at den skæres i mindre stykker.
  • Er du i tvivl om præcis hvor længe din and skal have, så kan du i denne opskrift beregne ca. 1 time pr. kg. and.
  • Imens anden trækker kan du lave din sauce.
    Derefter skæres eller deles anden i mindre stykker med en fjerkræsaks.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvor lang tid tager det at tø en and op?

Anden skal gerne tages ud af fryseren to døgn før den skal tilberedes. Anden skal tø langsomt op i køleskabet og det tager mere end et døgn. Med en and på over 3 kg. så tager det nemlig sin tid.

Kom et klæde under anden på hylden i køleskabet eller læg den i et stort fad. Der vil komme noget væske fra anden som man helst ikke skal have i hele køleskabet.

Hvor meget and pr. person til juleaften?

En and på 3 kg. beregnes til ca. 4 personer. Serveres der også flæskesteg eller andet kød kan den måske række til lidt mere.  Det lyder måske af meget. Men man skal huske at en andesteg svinder en del ind når den tilberedes og der er også en del ben på.

Husk at der altid vil være små rester af andekød, som sidder på skroget. Gem dem og lav fx en god gang biksemad med and dagen derpå.

Tilberedning af andesteg.

Til denne opskrift på andesteg er der brugt æbler og svesker til at fylde anden op med. Æblet er en skøn frugt med masser af smag. Og så er det danske æble i sæson fra september til December – så det passer helt perfekt til til både mortenaften og julemiddagen.

Anden kan også fyldes bl.a. appelsiner eller timian. Fyldet er et vigtigt element, da det er med til at give andestegen ekstra god smag. Og derudover smag til den stegesky som bagefter bruges til saucen.

Når anden skal i ovnen, så fyld en bradepande med vand og sæt den ned under anden i ovnen. Bradepanden under anden er god i forhold til, at anden vil holde sig mere saftig, som fremgår i opskriften. Derudover er væsken også nødvendig for, at få den gode smag fra anden, som skal bruges til andesaucen.

Mens anden er i ovnen så husk at hæld lidt af væsken fra bradepanden over anden ca. hver 30. minut, så den bliver dejlig saftig.

Brunede kartofler

Hvad server man til andesteg?

Man kan servere mange skønne indslag til en lækker andesteg. Det mest traditionelle kan du finde herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..