Home Julemiddag Langtidsstegt andesteg

Langtidsstegt andesteg

by Maria
Langtidsstegt andesteg

Saftig langtidsstegt andesteg.

Her får du opskriften på en lækker langtidsstegt andesteg. Andestegen er tilberedt i ovnen ved lavere grader for at den ikke bliver tør, men i stedet holder på saften og får masser af god smag.

Du får lækkert mørt andekød og sprødt skind. Og så giver andestegen den allerbedste sauce, som faktisk også er super nem at lave når først anden er tilberedt.

Andesteg er jo mest noget man laver til julemiddagen eller til Mortensaften – og her er opskriften helt oplagt. Men langtidsstegt andesteg kan man jo sagtens lave hele året!

Langtidsstegt andesteg

Langtidsstegt andesteg

Saftig langtidsstegt andesteg. Her får du opskriften på en lækker langtidsstegt andesteg. Andestegen er tilberedt i ovnen ved lavere grader for at den ikke bliver tør, men i stedet holder på saften og får masser af god smag. Du får… Julemiddag Langtidsstegt andesteg European print
portioner: 3-4 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 3 kg andesteg
  • 3 æbler
  • 1 liter vand
  • 4 tsk salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Del æblerne i fire, fjern kernehuset og skær dem grove stykker
  • Læg æblerne i vand, så de kan suge væsken i mens at anden ordnes
  • Fjern indmaden på anden, skyl den godt både indvendig og udenpå og dup den tør med et klæde
  • Skyl også indmaden og læg den til side, det skal bruges
  • Fordel halvdelen af saltet inde i anden. Hæld væsken fra æblerne og kom dem ligeledes ind i anden, luk åbningen med en kødnål, så æblerne bliver derind
  • Fordel resten af saltet på skindet, kværn peber på og læg anden på en rist med bryststykket op af
  • Bradepanden fyldes med 1 liter vand og indmaden. Kom bradepanden i ovnen og risten med anden kommes så ind over bradepanden
  • Hver halve time åbnes ovnen og med en grydeske overhældes anden med væsken fra bradepanden (det gør at anden bliver lækker saftig)
  • Efter ca. 3 timer er anden færdig. Den tages ud af ovnen og skal nu trække i mindst 15 minutter før den skæres i mindre stykker
  • Er du i tvivl om præcis hvor længe din and skal have, så kan du i denne opskrift beregne ca. 1 time pr. kg. and
  • Imens anden trækker kan du lave din sauce og derefter skære eller med en fjerkræsaks dele anden i mindre stykker inden servering. Velbekomme!
Tilberedning

Til denne opskrift på andesteg er der brugt æbler til at fylde anden op med. Æblet er en skøn frugt med massere af smag. Og så er det danske æble i sæson fra september til December – så det passer helt perfekt til.

Anden kan også fyldes med svesker, appelsiner eller timian. Fyldet er et vigtigt element, da det er med til at give andestegen ekstra god smag.

Når anden skal i ovnen, så fyld en bradepande med vand og sæt den ned under anden inde i ovnen. Bradepanden under anden er både god i forhold til at anden vil holde sig mere saftig, men også nødvendig for at få alt den gode væske og fedt fra anden som skal bruges til andesaucen. Mens anden er i ovnen så husk at hæld lidt af væsken fra bradepanden over anden ca. hver 30. minut, så den bliver dejlig saftig og får et sprødt andeskind.

Andre retter med and

Både rester af andefedtet og andestegen, kan gemmes i fryseren.

Resterne fra andestegen kan fryses ned og bruges til biksemad, eller kommes i køleskabet til næste dag, hvor den er virkelig god i en salat.

Leave a Comment