Andesauce

by Maria
Andesauce

Andesauce.

Her finder du opskriften på en virkelig god andesauce.

En lækker sauce som er oplagt at servere til højtiderne. For eksempel middagen Mortens aften eller den store traditionelle julemiddag d 24. december.

Saucen er lavet på stegeskyen fra andestegen.

En skøn opskrift på langtidsstegt andesteg – se opskriften her!

Saucen er derudover tilsmagt med engelsk sauce og ribsgelé som giver en god balance af sødme og salt. Og så er der selvfølgelig en god sjat fløde i.

Andesauce

En fantastisk lækker sauce til and.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
7 dl
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 5 dl Væske fra stegning af andesteg
  • 2 dl fløde
  • 1 knsp salt og lidt friskkværnet peber
  • ½ tsk engelsk sauce
  • 1 spsk ribsgele
  • Evt. lidt maizena

Fremgangsmåde
 

  • Sigt væsken fra bradepanden ved andestegen.
  • Lad væsken stå et øjeblik, så vil selve væsken som der skal laves sauce af falde til bunds og al andefedt ligge i overfladen.
  • Med en ske tages al fedt fra og over i en skål, der er en del fedt.
    Man kan sagtens se forskel på selve væsken og fedt.
  • Lad væsken småsimre ved middelvarme i ca. 10 minutter.
    Jo længere tid det får, jo mere vil væsken koge ind og smagen blive kraftigere.
  • Tilsæt så fløde, engelsk sauce og ribsgelé, lad det simre nogle minutter og smag saucen til.
    Vær forsigtig med salt da den engelske sauce er ret salt.
  • Du kan evt. jævne saucen ved at røre lidt maizena ud i lidt koldt vand og piske i saucen.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Andesauce hører sig til, når man får and. Sammen med den velsmagende and, kan man med stor fordel servere andesaucen. Sammen er saucen og anden den perfekte kombination til enten Mortens aften eller Juleaften.

Det vigtige ved sauce er, at man smager den til, så den får den smag, som man bedst kan lide. Jeg har taget udgangspunkt i, hvordan jeg godt kan lide, at smagen er, men jeg synes altid, at man skal smage sig frem. Der kan eksempelvis være forskel på, hvor kraftig de forskellige smage er.

Hvad skal man servere til Mortens aften?

Der er mange skønne indslag som kan serveres til Mortens aften. Det mest traditionelle er den gode andesteg, de brunede kartofler og selvfølgelig en god omgang rødkål.

Mangler du inspiration til Mortens aften? Her får du de fem opskrifter, du skal bruge for at lave en succesfuld Mortens aften. Du kan klikke på eks. ‘Andesteg’ for at komme ind på opskriften til Andestegen.

Andesauce

Leave a Comment

Opskrift Vurdering