Friske bønner med bacon

by Maria
Friske bønner med bacon

Friske bønner med bacon og citronskal!

Friske bønner med bacon og citronskal.

Her får du inspiration til noget super nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden.

Du kan også prøve de her lækre asparges med bacon. Brug dem som tilbehør til aftensmaden.

Server de grønne bønner til f.eks. et stykke fisk, en god bøf eller måske bare til nogle ovnbagte kartofler og en god dip.

Bønner med bacon

Lækker bønnesalat med bacon
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 300 g friske haricit verts
  • 200 g bacon i tern
  • Skal fra 1 citron
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  • Skær enderne af bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand.
  • Lad dem koge i ca. 3 minutter.
  • Der skal stadig være bid i.
  • Tag gryden af varmen og overhæld bønnerne med koldt vand, indtil de er helt kolde.
  • På en varm pande steges baconen af.
  • Når baconen er sprødstegt vendes bønnerne på panden i et par minutter.
  • Kværn peber på bønnerne.
  • Drys med en smule salt og kom citronskal på og vend det hele rundt.
  • Server bønne-blandingen på et fad eller en stor tallerken. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg har skrevet, at jeg bruger haricot verts. Det er bare et fint ord for grønne bønner, og det er de bønner, du kan finde nede i supermarkedet. Jeg foretrækker at bruge de helt friske, som ikke er frosset ned.

Jeg elsker forskellige salater, og jeg prøver altid at lave lidt forskelligt. Det kan være svært at få børn til at spise salat, desværre.

Men denne her salat er god til børn, da bønnerne har en lidt neutral smag. Derudover kan de fleste børn godt lide bacon, så når de kommer i salaten, er der typisk glæde at spore.

 

Du kan finde flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering