Chiagrød med havregryn.
Her får du opskriften på en sød chiagrød med havregryn og friske bær på toppen.
Grøden er blandet med mandelmælk, vaniljekorn og finthakkede dadler som gør smagen mild og sød. Perfekt til morgenmaden. Det er så nemt at røre ingredienserne sammen og bare stille skålen på køl natten over.
Du kan også prøve denne havregrød med chiafrø som laves på ingen tid!
Om morgenen kan du pynte med dine yndlings bær, granola eller hvad du har lyst til at komme på toppen.
Chiagrød med havregryn
Ingredienser
- 2 dl mandelmælk
- 2 spsk chiafrø
- ½ dl havregryn
- ½ tsk vaniljekorn
- 2 dadler, dem fra papæske
- 1 nip salt
- 100 g hindbær/blåbær
Fremgangsmåde
- Hak dadlerne meget fint.Kom chiafrø, havregryn, mandelmælk, dadler og vaniljepulver i en skål.
- Rør det godt sammen med en gaffel, så frøene ikke klumper i væsken.
- Stil skålen på køl natten over eller i mindst 4 timer.
- Om morgenen kommes chiagrøden i en skål eller to mindre.De pyntes med friske bær. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Mandelmælken kan sagtens udskiftes med en anden plantebaseret mælk eller almindelig mælk. Jeg synes at mandelmælk smager super godt og derfor bruger jeg det i denne opskrift.
- Udskrifter du mandelmælken kan det godt varierer lidt i smagen. Du kan altid lige smage din chiagrød til. Om den mangler sødme, vanilje eller andet.
- Er du på udkig efter flere grød opskrifter så kan du se lige her. Eller måske du mangler inspiration til helt andre morgenmads opskrifter.
Chiagrød opskrift.
Chiagrød med havregryn kan også sagtens spises som et lille mellemmåltid. Både når du kommer hjem om eftermiddagen eller til at have med på farten. Er det til morgenmad så rækker portionen til en stor skål for en person.
Er du ikke til dadler, så kan du sagtens undvære dem evt. strø med lidt sukker, lidt flydene honning eller helt undvære. Personligt kan jeg godt lide at grøden får en smule sødme og da jeg til tider gerne vil undgår raffineret sukker i opskrifterne, så er dadler et fantastisk naturligt alternativ.