Skøn chiagrød med sommerbær.
Her får du opskriften på en lækker chiagrød med sommerbær. En sund og mættende chiagrød med græsk yoghurt. De små superfrø og en dejlig smag fra den græske yoghurt, giver en skøn chiagrød med bær.
Prøv også at lav en lækker nem havregrød med chiafrø!
Som chiagrøden ses på billedet, er der anrettet med friske mangotern i bunden af glasset. Øverst er der pyntet med ekstra friske bær og lidt nødder. Du kan helt selv variere toppings og det er også en nem sag at snuppe med på farten, i en bøtte med låg.
Chiagrød med sommerbær
Ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 1 dl mælk
- 4 spsk græsk yoghurt, eller skyr
- 1 knsp vaniljekorn
- 3 stk hindbær
- 3 stk jordbær
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne på nær bær, blandes sammen i en skål.Sørg for at røre frøene godt ud i væsken.
- Et låg kommes på og skålen stilles på køl natten over.
- Har du tid, så rør i blandingen en gang inden du går i seng.Så du er sikker på at frøene ikke klumper sammen.
- Om morgenen blendes/moses bær og vendes i chiagrøden.Det anrettes i en skål med friske bær, nødder eller hvad du har lyst til.Velbekommen!
Mere inspiration til opskriften.
- Prøv den også som en frisk og sundere snack/dessert.
- Chiagrøden er nemlig også super god som et mellemmåltid. Det er sød og mætter godt. Ofte det man gar brug for når eftermiddagssulten melder sig.
- I stedet for bær i grøden kan du også bruge andet frugt. Såsom mango, ananas og kiwi. Det er helt op til dig og hvad du lige har derhjemme.
- Se flere opskrifter på både kold og varm grød lige her.
Chiagrød med græsk yoghurt.
Det er altid super lækkert at bruge græsk yoghurt i sin chiagrød. Det giver den en god syrlig smag og en rigtig lækker konsistens. I og med at græsk yoghurt er tyk i konsistensen, så gør den også chiagrøden ekstra cremet.
Den samme virkning har en klassisk skyr, der også kan bruges i stedet for græsk yoghurt. Begge dele smager virkelig godt i, så det er bare at bruge, hvad du nu lige har stående på køl.
Chiagrød med bær.
Det er utrolig lækkert at vende bær i sin chiagrød. Det giver den mere smag og du får en helt anden oplevelse end hvis du bare serverer chiafrø der er vendt ud i væsken.
Chiafrø er virkelig en sjov størrelse. For lige netop det med størrelse er noget ganske særligt for de små frø. Udover at de jo er super sunde, vokser de utrolig meget, når de kommes i en form for væske. De suger helt vildt!
Så hvis du springer ud i denne opskrift på chiagrød eller en anden, så er det altså helt rigtigt, at der ikke skal særlig mange frø til.
Chiafrø bliver også kaldt for super food, og mange forbinder dem derfor med sundhed. Chiafrø er rig på omega 3, som særligt er godt for vores hjerne, hjertet og vores syn. Derudover har de en god smag, så det er win-win.