Hjemmelavet sprød coleslaw.
Her finder du opskriften på en lækker coleslaw. Du får en coleslaw der har en sød og syrlig smag. En perfekt kombi med den sprøde kål og de revet gulerødder. Lige som sådan en skal være!
Kålblandingen er først vend i en blanding af æbleeddike, salt og sukker. Blandingen giver den karakteristiske velkendte let syrlige smag. Derefter vendes dressingen i kålen og så har du en lækker hjemmelavet coleslaw.
Coleslaw
Hjemmelavet sød og syrlig sprød coleslaw.
Forberedelses tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
0 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage
Ingredienser
- 250 g hvidkål eller spidskål
- 200 g gulerødder
- 2 tsk sukker
- ½ dl æbleeddike
- 1 tsk salt
- 100 g mayonaise
- 100 g cremefraiche
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk Dijonsennep
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær gulerod og kål fint og kom det i en skål.
- Bland æbleeddike, sukker og salt sammen og vend det i kålblandingen.
- Lad det stå og trække i 30 minutter til en time.
- Bland mayo, cremefraiche, honning og sennep sammen og smag til med en smule salt og peber.
- Pres al overskydende væske fra kål og gulerødder og vend det sammen med dressingen. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- I denne opskrift er der brugt spidskål. I den helt klassiske udgave bruges hvidkål. De to typer kål minder meget om hinanden og begge del kam sagtens bruges. Spidskål er en mere let kål hvor hvidkål er meget grov i strukturen.
- Du kan også prøve med rødkål, det giver en meget fin lilla/lyserød farve. En helt anden type kål kan også sagtens bruges.
- Server det som tilbehør til din aftensmad. Det kan både være helt klassisk til spareribs, i burgere eller måske til et stykke sprødt kylling med en lækker bagt kartoffel.
- Det kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.