Home aftensmad Sprød kylling

Sprød kylling

by Maria
sprød kylling

Sprød kylling.

Her finder du opskriften på knasende sprød kylling. Kyllingen bliver paneret i en blanding af pango rasp, ost og paprika.

Det er super let at lave og er yderst familievenligt at servere.

Kyllingebrysterne bankes flade inden de paneres og tilberedes på panden. Ved at banke dem flade først sikre du dig at få  stykker af kylling som både er perfekte saftige og samtidig får en lækker sprød overflade.

Kyllingen får altså den helt rette gyldne farve og sprødhed.

sprød kylling

Sprød kyllingeburger

print
portioner: 8 stykker, 4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 100 g pango rasp
  • 4 stk kyllingebryst
  • 40 g hård ost, fx. parmasan
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1½ tsk paprika
  • 1 tsk salt og peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

  • Bank kyllingebrysterne helt flade. Kom kyllingen ind i en frostpose og brug en kagerulle til at banke med
  • Del hvert stykke kylling i to
  • Riv osten fint og bland den sammen med rasp, paprika, salt og peber i en skål
  • Pisk æggene i en skål for sig og kom mel i en tredie skål
  • Vend kyllingen først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp-blandingen
  • Steg kyllingen på en varm pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side. Krydrer med lidt ekstra salt. Velbekomme!

Valg af rasp.

Panko rasp findes i de fleste større supermarkeder. Det er en asiatisk udgave af den rasp som vi kender fra det danske køkken. Banko rasp er en grovere udgave som virkelig giver en lækker sprød overflade.

Du kan sagtens bruge almindelige raps i stedet og blot følge opskriften.

sprød kylling

Den sprøde kylling kan sammensættes med meget forskelligt tilbehør. Server dem med en frsik salat, rodfrugter, kartofler, cilimayo eller noget helt andet.

Prøv også at bruge kyllingestykkerne i en sprød kyllingburger. Mums!

Leave a Comment