Sprød kylling

by Maria
sprød kylling

Sprød kylling.

Her finder du opskriften på saftig og sprød kylling. Kyllingen bliver paneret i en blanding af panko rasp, ost og paprika. Det gør den til en rigtig crispy chicken. Spis en sprød crispy kylling som den er, eller put den i en burger.

Kyllingen kan bruges i denne lækre kyllingeburger.

Kyllingebrysterne bankes flade inden de paneres og tilberedes på panden. Ved at banke dem flade først sikre du dig at få  stykker af kylling som både er perfekte saftige og samtidig får en lækker sprød overflade.

Det er super let at lave og er yderst familievenligt at servere.

Sprød kylling

Saftig, lækker pankopaneret sprød kylling.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
8 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 259

Ingredienser

  • 100 g pankorasp
  • 4 stk kyllingebryst
  • 40 g hård ost, fx parmasan
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • tsk paprika
  • 1 tsk salt og peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Bank kyllingebrysterne helt flade.
    Kom kyllingen ind i en frostpose og brug en kagerulle til at banke med.
  • Del hvert stykke kylling i to.
  • Riv osten fint og bland den sammen med rasp, paprika, salt og peber i en skål.
  • Pisk æggene i en skål for sig og kom mel i en tredie skål.
  • Vend kyllingen først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp-blandingen.
  • Steg kyllingen på en varm pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side.
    Krydrer med lidt ekstra salt. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens bruge almindelige rasp i stedet og blot følge opskriften.
  • Den sprøde kylling kan sammensættes med meget forskelligt tilbehør. Server dem med en frisk salat, bagte rodfrugter, kartofler, chilimayo eller noget helt andet.
  • De sprøde kyllingestykker er også perfekte at bruge i en lækker kyllingburger.
  • Jeg vil anbefale at man spiser kyllingen når den er tilberedt. Du kan sagtens gemme den fx til dagen efter, men kyllingen vil miste noget af sin sprødhed.

 

Hvad er Panko rasp?

  • Panko rasp findes i de fleste større supermarkeder.
  • Det er en grovere udgave end den traditionelle rasp som vi kender.
  • Raspen bruges ofte i det asiatiske køkken.
  • Det kan anbefales at prøve denne type rasp når der paneres, da det giver en ekstra lækker og crispy overflade.

sprød kylling

Crispy chicken opskrift.

Det er faktisk virkelig nemt at lave sin egen sprøde kylling. Det vigtigste ved denne ret er, at du banker dine kyllingebryster flade samt bruger en grov panko rasp – så får du det bedste resultat.

Sprød crispy kylling er et godt udgangpunk for en god burger. Du kan også spise den med nogle lækre ovnkartofler til, noget salat og en god chilimayo.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering