Sprød kyllingeburger

by Maria
Sprød kyllingeburger

Sprød kyllingeburger med avocadocreme.

En god sprød kyllingeburger er lige det du finder her! Jeg elsker burger med crispy chicken i, da det bare knaser så godt. Det er en panko kyllingeburger, da kyllingen paneres i den grove panko rasp. Prøv min burger med kylling!

Foruden at kyllingen er fantastisk sprød er den saftig og smagfuld. Sammen med en god klat avocadocreme, mayonnaise, syltede rødløg og salat får du en virkelig lækker burger – til både store og små.

Vil du gøre lidt ekstra ud af det, så kan du  evt. bage disse lækre brioche boller til din hjemmelavede burger.

Denne burger udgave er ikke mere besværlig at lave end en klassisk burger med hakket oksekød. Tværtimod er det super nemt!

Sprød kyllingeburger

En lækker saftig kyllingeburger med avocadocreme og chilimayo.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
4 burgere
Frysegnet: Nej

Ingredienser

Sprød kylling

  • 2 stk kyllingebryst
  • 50 g pango rasp
  • 20 g hård ost fx. parmasan
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • Olie til stegning

Avocadocreme

  • 1 moden avocado
  • 1 spsk cremefraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • Lidt salt og peber

Derudover

Fremgangsmåde
 

Sprød kylling

  • Bank kyllingebrysterne helt flade. Kom kyllingen ind i en frostpose og brug en kagerulle til at banke med.
  • Del hvert stykke kylling i to.
  • Riv osten fint og bland den sammen med rasp, paprika, salt og peber i en skål.
  • Pisk æg i en skål for sig og kom mel i en tredje skål.
  • Vend kyllingen først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp-blandingen.
  • Steg kyllingen på en varm pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side. Krydr med lidt ekstra salt.

Avocadocreme

  • Kom avocado i en skål med cremefraiche og citronsaft. Mos det sammen med en gaffel og smag til med salt og peber.

Saml burgerne

  • Skær burgerbollerne over. Smør bunden med mayo og kom et stykke salatblad på hver.
  • Læg et stykke kylling på salatbladet, fordel syltede rødløg ovenpå og en stor klat avocadocreme på overbollen.
  • Læg toppen på og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til en sprød kyllingeburger.
  • Den sprøde kylling er paneret i pango rasp, men man kan også bruge helt almindelig rasp. Pango rasp findes dog efterhånden i det fleste supermarkeder, så det er ikke besværligt at få finger i, hvis man ønsker det.
  • Server fx disse små ovnbagte kartofler til burgerne.
  • I stedet for mayonaise kan du smøre bollen men denne chilimayo som også er fantastisk at bruge som dip til de ovnbagte kartofler eller nogle pommes frites.
  • Hvis du bager dine egne burgerboller så kan du med fordel fryse nogle af dem ned. Så er det endnu nemmere næste gang du skal lave burger og vil have hjemmebagte burgerboller til.

Sprød kyllingeburger

En nem burger med crispy chicken og avocadocreme i.

Denne opskrift på burger med kylling er super skøn til en varm sommeraften med familie eller venner på terrassen eller i haven. Men den er helt klart også et godt alternativ til den almindelige burger med bøf af hakket oksekød, som jo nydes hele året rundt.

Det er ikke altid, at man ser, at der kommer avocado i en burger, men jeg lover dig, at det smager godt! Jeg har rørt det til en creme sammen med creme fraiche, så den bliver dejlig cremet. Avocado og kylling går rigtig godt sammen.

Hvis du ikke er til avocado, kan avocadocremen også sagtens undværes. Så kan du altid fylde det i din burger med kylling, som du gerne vil. En panko kyllingeburger kan spises med lidt af hvert!

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering