Home bagværk Brioche boller

Brioche boller

by Maria
Brioche boller

Brioche boller – bløde burgerboller!

Bag de skønneste brioche boller når du skal lave hjemmelavet burger. De findes ikke bedre! Dejen er med smør, hvedemel og æg som giver bollerne det bløde og søde resultat!

Du kan f.eks. bruge dem til at lave en hjemmelavet pulledpork burger, flæskestegs sandwich eller fylde den med grønne lækkerier – hvis du ikke spiser kød!

Prøv evt. at lave quinoa bøffer til hvis du vil have vegetarisk fyld! Lækre og mættende bøffer som vil smage dejligt sammen med andet grønt fyld.

Brioche boller

Brioche boller

Brioche boller – bløde burgerboller! Bag de skønneste brioche boller når du skal lave hjemmelavet burger. De findes ikke bedre! Dejen er med smør, hvedemel og æg som giver bollerne det bløde og søde resultat! Du kan f.eks. bruge dem… bagværk Brioche boller European print
portioner: 10 boller forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 3 dl. mælk
  • 20 g. gær
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 600 g. mel
  • 150 g. blødt smør
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Opvarm mælken til den er "finger" lun
  • Gæren smuldres ud i en skål og mælken hældes i sammen med salt og sukker
  • Når gæren er opløst piskes æggene i mælken og tilsidst hvedemel og det bløde smør
  • Ælt dejen ved middelhastighed på en røremaskine i ca. 5 minutter - har du ikke sådan en, så er det bare igang med håndkræft og lidt tålmodighed
  • Dejen skal æltes godt igennem - så den er fast, ikke klistre men er meget blød
  • Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time og 45 minutter
  • Dejen kommes på køkkenbordet og deles i 10 lige store stykker, som formes til boller
  • For at få en hel glat og flot overflade skal du folde dejen ind til midten hele vejen rundt om bollen - derefter vender du den rundt og triller den på køkkenbordet, inde i din håndflade. Så vil du få samlingen i bunden og en flot overflade. Fortsæt med alle bollerne
  • Bollerne fordels på to bageplader med bagepapir og hæves yderligere 1 time under et klæde
  • Ovnen tændes på 190 grader (varmluft) og bages i 20 minutter
  • Lad bollerne køle af på en bagerist. Velbekomme!

Brioche boller

 

Du kan finde endnu flere bageopskrifter lige her!

 

Leave a Comment