Brioche boller

Brioche boller – bløde burgerboller.

Bag de skønneste brioche boller når du skal lave hjemmelavet burger. De findes ikke bedre! Dejen er med rigeligt smør, hvedemel og æg som giver bollerne det bløde og søde resultat.

Du kan for eksempel bruge dem til at lave en hjemmelavet pulledpork burger, flæskestegs sandwich eller fylde den med grønne lækkerier – hvis du ikke spiser kød.

Prøv denne sprøde kyllingeburger!

Du kan også lave quinoa bøffer hvis du vil have vegetarisk bøf. Lækre og mættende bøffer som vil smage dejligt sammen med andet grønt fyld.

Brioche boller

De lækreste bløde burgerboller bagt med masser af smør og æg.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
14 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • dl koldt mælk
  • 25 g gær
  • 40 g sukker
  • 3 æg
  • 550 g mel
  • 125 g smør
  • 6 g salt
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Tag smørret ud af køleskabet. Det skal ikke være helt koldt når det kommes i dejen men heller ikke for blødt.
  • Gæren smuldres ud i en skål og mælken hældes i sammen med sukker.
  • Pisk æggene i en skål og kom dem i mælken sammen med hvedemel.
  • Ælt dejen ved middelhastighed på en røremaskine i ca. 5-7 minutter.
  • Når dejen løsner sig fra siderne og samler sig om dejkrogen skal smørret i.
  • Skær smørret i små tern og tilsæt lidt ad gangen. 
  • Dejen skal endnu engang æltes godt igennem 5-7 minutter, så den slipper siderne på skålen. Til sidst tilsættes salt.
  • Lad dejen hæve i en bøtte med låg eller med husholdningsfilm over skålen i 1 time.
  • Dejen kommes på køkkenbordet og deles i 14 lige store stykker, de vil veje ca. 78 g hver.
  • Er dejen let klistret så kom lidt smagsneutral olie på bordet og hænderne og form bollerne.
  • For at få en hel glat og flot overflade skal du folde dejen ind til midten hele vejen rundt om bollen - derefter vender du den rundt og triller på køkkenbordet, inde i din håndflade.
  • Så vil du få samlingen i bunden og en flot overflade. Fortsæt med alle bollerne.
  • Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir.
  • Giv dem et tryk med håndfladen/fingrene så de bliver en smule flade.
  • De hæves yderligere 1 time under et klæde.
  • Ovnen tændes på 200 grader (varmluft). Bollerne pensles med et sammenpisket æg og kan evt. drysses med sesam på toppen.
  • En plade ad gangen bages bollerne i 13 minutter og køles af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Brioche boller

Brioche boller stammer fra det franske køkken. Kendetegnet er en meget blød, let sød og luftig bolle. Den er fyldt med rigeligt smør og æg som er med til at give bollen den karakteristiske smag og konsistens.

Når du former bollerne.

Ofte står der i forskellige opskrifter på boller, at du skal drysse lidt mel på køkkenbordet når bollerne skal formes.

Prøv at bruge en lille smule smagsneutral olie i stedet. Specielt i en let klistret dej som denne, så kan lidt olie på køkkenbordet og hænderne være en stor hjælp. Du sikrer dig at bollerne ikke bliver tørre på overfladen med det ekstra mel og olien gør overfladen glat og dejen let at arbejde med.

Med eller uden sesam?

Mange mener at lige netop Brioche boller ikke skal drysses med sesam på toppen. Dét som ofte kendetegner en klassisk burgerbolle.

Heldigvis kan det være helt op til dig selv og resten af familien – om der skal sesam på eller ej.

Du kan finde endnu flere bageopskrifter lige her!

Brioche boller

 

Brioche boller

4 reaktioner

  1. I den øverste bjælke står der, at portionen giver 10 boller, men du skriver i opskriften, at man skal dele dejen til 14 boller – bliver der 14 boller ud af dejen, eller skal jeg lave halvanden portion? 🙂

    Mvh. Anne

    1. Hej Anne,
      Det er en fejl. Opskriften giver 14 boller som der står i fremgangsmåden.
      Tak for din besked, det er hermed rettet.
      Kh Maria

    1. Hej Lindsay,
      Ja det kan de godt. Jeg vil anbefale dig at gøre det så snart de er kølet af efter afbagning 🙂
      Kh Maria

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..