Dalgona Kaffe

by Maria
Dalgona Kaffe

Dalgona Kaffe

Dalgona kaffe, iskaffe, frappé – ja kært barn har mange navne. Lige nu hitter den lækre cremede iskaffe stort.

Den er super nem at lave og får den mest cremede konsistens. Intens kaffesmag og med en masse sødme.

Så er du ikke til den søde slags, så skal du nok springe over her. Du kan til gengæld sagtens bruge en pulveriseret sukkerrstatning til at lave kaffen – hvis du ønsker det.

Dalgona Kaffe

Forberedelses tid: 2 minutter
Samlet tid: 7 minutter
2 glas

Ingredienser

  • 2 spsk instantkaffe
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk kogende vand
  • 4 dl mælk
  • En masse isterninger

Fremgangsmåde
 

  • Bland sukker, kaffe og vand i en skål.
  • Pisk med en el-pisker til konsistensen er helt cremet og skummende. Det tager ca. 2-3 minutter.
  • Fyld isterninger og mælk i 2 store glas og fordel den skummende kaffe på toppen.
  • Bland det rundt og nyd din kaffe.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Hvis du ikke oplever at kaffen er skummende efter de 2-3 minutter så fortsæt med at piske til du får den lyse farve.

Kaffen minder rigtig meget om en Frappe som bliver lavet i Grækkenland. Så selve iskaffen er ikke noget nyt men nok mere at skummen kommes på toppen og serveres på en lidt anderledes måde.

4 comments

Merete 8. april 2020 - 18:52

Kan man ikke lave den med Sukrin , i steder for sukker ??

Reply
Maria 8. april 2020 - 19:25

Hej Merete,
Det er jeg helt sikker på at du godt kan 🙂
Jeg har lavet en i dag med Easis strø”sukker”.
Kh Maria

Reply
Mille 9. april 2020 - 14:43

Hold nu kaje det skal prøves – lige nu

Reply
Maria 13. april 2020 - 12:45

Hej Mille,
SKØNT!! 🙂

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering