Frappe, en virkelig lækker iskaffe!
Her får du en nem og god frappe iskaffe opskrift. Denne kaffedrik får en intens kaffesmag unden at blive al for kraftig i smagen.
Server den gerne i høje flotte glas med et tykt sugerør i.
Prøv også den ultimative lækre cremede Dalgona iskaffe.
I de varmere måneder på året er det simpelthen så lækkert med en iskaffe. De kan jo laves på et hav af måder, og det her er en af mine favoritter.
Det er en kaffedrik, som du kan nyde lige så snart, at du har lavet den. Heldigvis kan den laves på under 5 minutter.
Frappe
Ingredienser
- 4 tsk instant kaffe
- 2 tsk sukker
- Lidt vand
- 4 dl mælk
- 1 dl vand
- Isterninger
Fremgangsmåde
- Sukker, en skvat vand og instant kaffe piskes med en el-pisker i ca. 45 sekunder, i hvert glas.
- Brug kun et piskeris til det og pisk ned i glasset. Blandingen bliver lys og meget skummende
- Fyld glasset med isterninger hæld vandet og mælken i glassene og drej rundt. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Er du til den meget søde udgave, kan du tilsætte lidt ekstra sukker eller måske lidt sirup. Der findes efterhånden mange forskellige kaffesirupper med forskellige smage såsom hasselnød, chokolade og kokos.
- Hvis du skal lave flere end to, kan du med fordel piske sukker, vand og kaffe i en lille skål. Så kan du fordele blandingen i glassene efterfølgende.
- Jeg er ret vild med frappè. Du kan også prøve denne udgave hvor alle ingredienserne blendes sammen og bliver en cremet iskaffe. Mums den er også god!
Frappe iskaffe opskrift.
Sådan en frappe kommer oprindeligt fra Grækenland, men det er efterhånden muligt at købe den mange steder.
Du kan bruge den her opskrift som en basisopskrift, og så kan du justere den, som du ønsker. I denne her bruger jeg eksempelvis bare komælk, men du kan bruge lige den mælk, som du gerne vil.
Det kunne også være lækkert med noget kaffesirup i. Der kan man efterhånden få rigtig mange forskellige, som giver en unik smag til denne frappe.
Hvis du har en kaffemaskine, kan du også godt vælge at komme et eller to shot frisklavet espresso i. Ellers bruger du bare lige præcis den kaffe, der passer dig.