Drømmekage

Drømmekage.

Her finder du den lækre klassiske drømmekage opskrift. De fleste kender den nok som drømmekage fra Brovst, som er en gammel opskrift.

Det er en skøn svampet kage med den lækreste topping bestående af kokos, smør og brun farin. Her er der ikke sparet på topping og kagen kan i den grad anbefales.

Er du til kager med kokos? Så prøv også disse kokostoppe med marcipan!

 

Drømmekage kan de fleste sikkert lide, og det er helt sikkert en kage som alle kender eller har hørt om før. Det er en skøn kage at servere for sine gæster.

 

Drømmekage

Den klassiske skønne drømmekage!
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
1 Kage
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Kage

  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 75 g smør
  • dl mælk
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • tsk vaniljesukker

Topping

  • 150 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 300 g brun farin
  • 0,75 dl mælk

Fremgangsmåde

Kage

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk sukker og æg luftigt i en skål.
  • Smelt smør i en gryde sammen med mælken.
  • Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i æggeblandingen.
    Vend det godt sammen med en dejskraber og tilsæt smør og mælk.
  • Kom dejen i en bradepande ca. 26x22 cm. beklædt med bagepapir.
    Bag kagen i 30 minutter.

Topping

  • Brun farin, mælk, smør og kokos kommes i en lille gryde og smeltes sammen.
    Sluk for varmen.
  • Tag kagen ud af ovnen, skru op på 225 grader.
    Kom toppingen på og bag kagen i yderligere 5 minutter.
  • Lad kagen afkøle og før den skæres ud. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til drømmekage.
  • Prøv også at bruge vaniljekorn i stedet for vaniljesukker til kagebunden. Det giver en virkelig skøn smag til kagen.
  • Er du bange for, at din kage ikke har fået nok? Så brug et træspyd eller andet tyndt til at stikke ned i kagen. Når der ikke hænger kagedej fast på spyddet, så har din kage fået nok. Og den er klar til at få toppingen på.
  • Husk at ovne kan variere i grader. Det kan faktisk svinge plus minus 10 grader, og det har indflydelse på bagetiden. Det er altid en god idé at holde øje med dit bagværk undervejs.
  • Kagen kan sagtens fryses. Men jeg vil anbefale, at kagen skæres ud i stykker, inden den kommes i fryseren. Læg evt. stykkerne i en bøtte. Tø kagen på på køkkenbordet, den skal ikke i ovnen igen.

 

Drømmekage

Drømmekage fra Brovst – Historien om drømmekagen

Der er mange spørgsmål, der melder sig i forbindelse med drømmekagen. Hvorfor hedder det drømmekage? Er drømmekage dansk? Og hvor kommer drømmekage fra.

Det var en dengang 13-årig pige, der opfandt drømmekagen, og den tog hun med til en bageaften i Brovst, som Amo afholdte. Nogle måneder senere udgav Amo pigens opskrift. Pigen boede 50 km fra Brovst i en by ved navn Klokkerholm, hvor hendes mormor i flere år havde bagt kagen. Det var så den 13-årige pige, der fik den ud til resten af danmark og det kan vi da i den grad takke hende for!

Helt oprindeligt hedder drømmekagen faktisk slet ikke drømmekage men Østergaard kagen. Det hed den fordi, at mormoren boede på en gård med det navn. Hvorfor navnet dog blev ændret, siger historien ikke noget om.

 

Drømmekage

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..