Kokostoppe med marcipan og lime.
Her får du opskriften på nogle lækre kokostoppe med marcipan. Det er også kokostoppe med lime, da der kommer lidt skal fra en lime i. Få den bedste kokostoppe opskrift lige her.
De får en let frisk smag af skallen fra en lime. Det er et friskt pift i de søde toppe.
Hvis du elsker kokos, vil du også elske min opskrift på hjemmelavet Bounty.
Marcipanen giver en skøn og sød smag og efter min mening er det her en perfekt kokostop!
Når toppene er bagt og afkølet helt, dyppes de i mørk chokolade. De er faktisk utrolig nemme at lave. Du kan også bruge mælkechokolade i stedet for, hvis du mere er til det. Jeg selv foretrækker den mørke!
Kokostoppe
Ingredienser
- 150 g kokosmel
- 150 g sukker
- 2 æg
- Skal fra 1 lime
- 60 g revet marcipan
Fremgangsmåde
- Bland kokosmel, sukker, æg, limeskal og revet marcipan godt sammen.
- Stil skålen på køl i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Form toppene med hænderne og fugt gerne fingrene ind i mellem - det gør det lidt nemmere.
- Kom kokostoppene på en bageplade med bagepapir og ret dem evt. til, når de står der på.
- De bages i ca. 18 minutter - indtil de er blevet gyldne.
- Lad dem køle af og dyp bundene i smeltet mørk chokolade.
- Når bunden er dyppet i chokolade, lægges de på siden indtil chokoladen har sat sig.
- Kokostoppene opbevares på køl i en bøtte med låg.
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg vil anbefale dig at du opbevare dem på køl i en bøtte med låg. De kan sagtens holde sig 4-5 dage.
- Jeg har lavet disse kokostoppe utrolig mange gange. Opskriften er blevet justeret lidt til undervejs og mængden af limeskal kan altså sagtens skrues lidt op.
- Er du slet ikke til lime, kan det sagtens undlades i opskriften. Du kan prøve dig frem, måske du synes der skal lidt mere lime i end hvad jeg bruger.
- Det kokosmel som jeg bruger i denne kokostoppe opskrift er blot en hel grov en. Så får du en grov kokostop, og det er så lækkert.
Kokostoppe opskrift.
Efter dine kokostoppe med lime er blevet bagt, kan du sagtens fryse dem ned. For eksempel hvis du ved at I ikke kan nå at spise dem alle. Når du så skal serverer dem, tøs de op og dyppes i den smeltede chokolade. Det er virkelig nemt og man kan ikke smage, at de har været frosset ned.
Jeg har før skulle forberede mig til store fødselsdage hvor jeg har serveret kokostoppe på kagebordet.
Her har jeg lavet dem på forhånd og frosset dem ned. Så jeg ikke har skulle lave alt på dagen. De smager lige som nybagte så det kan man sagtens gøre.
10 reaktioner
De lyder virkelig lækre. Jeg tåler ikke lime eller andre citrusfrugter kan jeg blot droppe det eller er der andet du så anbefaler jeg tilføjer dejen /massen?
Hej Anne Mette,
Du kan sagtens undlade lime i opskriften. De smager stadig rigtig skønt.
Lime frugten giver blot et twist til toppene!
Kh. Maria
Tak for dit svar – så vil jeg prøve at bage dem uden
Kan man lave nogle uden marcipan eller erstatte med andet evt?
Hej Karina,
Dem her kan jeg ikke anbefale uden marcipan. Jeg har ikke prøvet, så jeg ved ikke hvad resultatet vil blive.
Kh. Maria
Jeg lavede en opskrift hvori der var marcipan, men udelod marcipanen til fordel for noget mandelmel (og nogle havregryn, da jeg syntes den var lidt for våd) – det blev rigtig godt, og jeg TROR det giver den samme smag 🙂
Hejsa. hvor længe kan de holde på køl
Hej Mette,
De kan de i hvert fald i 5 dage 🙂
Eller så kan du kommes i fryseren.
Kh Maria
Hej Maria.
Er det det groftrevet eller fine kokosmel du har brugt?
Mimi
Hej Mimi,
Det er den grove. Den slags man oftest anvender i bagværk 🙂
Kh Maria