Focacciabrød

Focacciabrød med pesto.

Her finder du opskriften på et super lækkert focacciabrød med en grøn pesto på toppen. Brødet får en sprød skorpe og bliver dejlig luftigt indeni.

Brødet er skønt som tilbehør til aftensmaden måske som en del af din italiensk inspireret måltid. Hvad end du serverer dit brød til, så pifter det altså din aftensmad op!

Prøv også dette populære og lækre koldhævede foccacia!

Du kan sagtens udskifte den grønne pesto med en rød, eller en god krydderurteolie evn, med hvidløg i. Hvas end du kommer på toppen, så er det et lækkert madbrød.

Focacciabrød

Luftigt og dejligt focacciabrød med grøn pesto på toppen
Forberedelses tid: 2 timer 10 minutter
Samlet tid: 7 timer 45 minutter
1 stort brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Kalorier: 1883

Ingredienser

Focaccia dej

  • 25 g gær
  • dl vand
  • 10 g salt
  • 4 spsk olie
  • 300 g Tipo 00
  • 200 g hvedemel

Til toppen

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, olie og mel.
  • Ælt det godt sammen i mindst 5 minutter. (Jeg bruger altid røremaskine).
  • Lad dejen hæve lunt under et klæde i 1 time.
  • Kom dejen i et fad ca. 20x25 cm. med bagepapir og tryk dejen ud med fingrene helt ned til bunden.
  • Kom pestoen på toppen, drys med flagesalt og lad dejen hæve i yderligere 40 minutter.
  • Tænd ovnen på 210 grader (varmluft).
  • Bag brødet i ca. 35 minutter, det skal have en gylden og sprød skorpe.
  • Tag brødet ud og lad det afkøle på en bagerist uden bagepapiret. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til focacciabrød.
  • Lav det gerne tidligere på dagen så er det klar når det skal serveres. Lav det ligge under et klæde og så er det lige til at skære ud ved servering.
  • Du kan sagtens udskifte pesto med fx hakket frisk oregano, blandet med en god olivenolie, salt og peber. Prøv også rosmarin.
  • Du kan også komme smuldret feta på toppen eller frisk mozarella. Det smager også virkelig lækkert!
  • Brødet kan sagtens fryses ned. Gør det gerne så tæt på afbagningen som muligt. Hvis du venter nogle dage bliver krummen lidt tør og du vil også få et halvtørt brød når det tøes op igen.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..