Fuldkorns tærtebund

Fuldkorns tærtebund.

Her får du opskriften på en rigtig god fuldkorns tærtebund. En god grundopskrift på en grov tærtebund lavet på grahamsmel og hvedemel. Tærtebunden forbages og kan så fyldes med det du ønsker.

Prøv fx denne skinke og champignon tærte hvor der bruges samme fuldkorn tærtebund.

En madtærte er en perfekt måde at få brugt noget af det man har i sit køleskab. Du kan nemlig fylde tærten med nærmest alt. Tærter kan både laves vegetariske og med kød eller fisk i. Prøv fx denne tærte med kyllling, bacon og champignon. Og denne  kartoffeltærte med gorgonzola og porre. 

Fuldkorns tærtebund

Lækker hjemmelavet fuldkorns tærtebund til en lækker madtærte.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1 tærte
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 60 g grahamsmel
  • 60 g smør
  • 0,75 dl vand
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Smuldr smør i hvedemel og grahamsmel.
  • Bland vand og salt i, du skal ikke ælte men bare samle til en samlet dej.
  • Drys en smule mel på bordet.
    Rul dejen ud så størrelsen passer til en tæreform på 24 cm. i diameter.
  • Kom dejen i tærteformen og stik flere gange ned i bunden med en gaffel.
    Det gøres for at bunden ikke løfter sig i ovnen.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter og så er den klar til fyld.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
    • Denne tærtebund skal fortages i 15 minutter. Når det er foragt kan den fyldes med det fyld du ønsker. her følger du fremgangsmåden på tærteopskriften. Ofte skal en tærte bages i ca. 35-40 minutter.
    • Tærtedejen kan du sagtens lave på forhånd, pakke ind i et stykke film og lægge på køl. Du kan også sagtens samle dejen, rulle den ud og komme i fadet og så sætte sætte fadet med den ubagte tærtebund i køleskabet til den skal bruges.
    • Brug tærtebunden som en form for grundopskrift, og fyld lige det i som du har lyst til. Bare husk at tærten skal fyldes med æggemasse for at holde på fyldet i tærten.
 

Fuldkorns tærtebund

Fuldkorns tærtebund.

Det her er en simpel og let dej at samle til en god madtærte. I denne opskrift er der brugt grahamsmel som det grove mel. Du kan sagtens udskifte det med en anden meltype. Fuldkornsspeltmel, fuldkornshvedemel eller havregryn som er blandet helt fine. De kan sagtens bruges som erstatning for det grove mel.

Vil du gerne have endnu mere fuldkornsmel i, så kan du prøve dig frem. Jeg synes at disse mængder fungerer rigtig fint men det vil jeg lade være helt op til dig.

Der er mange måde at lave tærtebunden på. Nogle tærtebunde bliver samlet med smør og andre olie. Nogen bruger også æg i dejen. Denne her opskrift fungerer godt for mig, hver eneste gang!

Fyldet i mange tærter bliver lavet med en æggemasse på fløde eller fed creme fraiche. Det smager altså også super godt. Men du kan også sagtens bruge mælk, plantedrik eller hvad du normalt har derhjemme. Jeg bruger ofte mælk og æg. Men vi kan nok godt blive enige om, at en god sjat fløde altid smager dejligt.

Det gode ved tærte er også, at det er virkelig lækkert at gemme til dagen efter. Nogle gange har man lige et stykke eller to til overs. Det kan komme i fryseren, eller man kan spise det til frokost dagen efter. Der kan man enten spise det koldt eller lige lune det i ovnen.

En reaktion

  1. Har netop brugt din fuldkorns tærtebunds opskrift i dag. Den blev rigtig god og havde en dejlig smag. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilken størrelse tærteform du bruger – eller hvor tyndt du ruller dejen ud ?

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..