Små glutenfri pandekager.
Her får du opskriften på nogle skønne glutenfri pandekager som er sødet med banan.
Derudover er de fyldt med ekstra protein da der kommes hytteost i dejen.
Hvis du elsker pandekager, så vil du også elske de her chia pandekager, der også kan serveres til morgenmad.
Det almindelige hvedemel er erstattet med boghvedemel, hvilket gør dem til glutenfri pandekager.
Glutenfri pandekager
Ingredienser
- 2 æg
- 1 banan ca 100 g
- 100 g hytteost
- 40 g boghvedemel
- 5 g fiberhusk
- ½ tsk bagepulver
- 1 knsp vaniljekorn
- Evt. 1 knsp kardemomme
Fremgangsmåde
- Kom æg, banan og hytteost i blenderen og blend det til en ensartet konsistens.
- Hæld blandingen i en skål og pisk resten af ingredienserne i.
- Opvarm en pande og steg pandekagerne i små klatter - du skal bruge ca. 2-3 spsk til hver pandekage. Velbekomme!
Pandekager uden gluten.
Måske det lyder mærkeligt med hytteost i pandekagerne men det er det slet ikke. De smager virkelig godt og bl.a. netop hytteosten er med til at gøre dem luftige og give dem er virkelig skøn konsistens.
De er kun let søde da der ikke er tilsat andet end banan for at søde. Så vil du have dem mere sødlige – så giv dem 1 stor spsk. flydende honning.
Du kan jo altid prøve at lave en enkelt først og smage om de er fine som de er. Det gør jeg ofte når jeg prøver noget nyt.
Hvis du alligevel har planer om at toppe dem med frugt, honning, sirup eller noget helt fjerde – så synes jeg de er helt fine som de er.
Mere inspiration til opskriften.
- De små glutenfri pandekager er perfekt til mellemmåltidet eller som et morgenmåltid på farten. Du kan lave dem dagen forinden og du kan også vælge at lave en større portion og så fryse de ekstra ned. Så er det ekstra ekstra nemt i hverdagen.
- Du kan finde flere pandekage opskrifter her – både af store, små, salte og søde. Vi elsker simpelthen pandekager herhjemme.