Granola med kanel.
En favorit opskrift på granola med kanel. Hjemmelavet granola (eller musli) er bare en skøn ting at have stående i køkkenet.
Det holder sig længe og så er det skønt med lidt drys til de morgener hvor der spises yoghurt eller smoothiebowls!
Under kategorien morgenmad findes der flere forskellige opskrifter på granola. Du kan også bare søge på “granola” i søgefeltet øverst på bloggen. Så kommer der flere frem.
Kanel i granola smager utrolig skønt. Ikke for kraftigt men en kant af andet end bare ristede nødder og havregryn.
Jeg kan klart anbefale dig at prøve denne!
Granola med kanel
Ingredienser
- 100 g rosiner
- 200 g finvalsede havregryn
- 100 g solsikkekerner
- 100 g græskarkerner
- 100 g mandler
- 50 g sesamfrø
- 3 spsk akacie honning
- ½ tsk vaniljekorn eller 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk kanel
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde
- Ovnen tændes på 165 grader (varmluft).
- Hak mandlerne groft.
- Vej alle ingredienserne af og kom det hele på en bageplade med bagepapir, (på nær rosinerne, de skal ikke i ovnen).
- Vend blandingen godt rundt med kanel, vanilje og honning. Jeg bruger hænderne, så bliver det fordelt godt.
- Blandingen bages i 20 minutter, husk at vende i det undervejs, så det ikke brænder på. Gerne 3-4 gange.
- Tag bagepladen ud, lad granolaen køle af og vend rosinerne i.
- Kom først blandingen på glas når det er helt afkølet, ellers risikerer du at det ikke holder lige så godt.
Nem granola til morgenmad
Jeg har lavet denne opskrift så utrolig mange gange. Det er klart med absolut favorit granola.
Mange mange gange er den lavet på øjemål og hvad jeg nu lige har lyst til at komme i. Det kan du også sagtens gøre og bare bruge opskriften vejledende.
Men som ingredienslisten er herunder, så er det faktisk altid de ingredienser jeg foretrækker. For det smager bare smadder godt. Sødt men ikke for sødt og så skønt knasende – lige som jeg synes, at en granola skal være.
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg er også ret glad for rosiner i min granola med kanel. Men dem kan du sagtens undlade, hvis den tørret frugt ikke lige tiltaler dig. Måske du så skal bruge lidt ekstra honning, for rosinerne giver også lidt sødme til blandingen.
- Nogle gange vender jeg også lidt kokosflager (kokoschips) i blaningen.