Grillet laks

Grillet laks med hvidvin og dild.

Når solen begynder at titte frem, så begynder grillsæsonen for rigtig mange. Her får du opskriften på en nem og utrolig lækker grillet laks. Et stykke saftig laks fyldt med skøn smag fra hvidvin, dild og citron.

Det bliver ikke nemmere. Laksen kommes i et stykke staniol med resten af ingredienserne og 20 minutter senere har du en lækker laks med masser af smag!

Server evt. laksen med denne kolde kartoffelsalat.

Måske med lidt brød og smør, mere skal der ikke til for, at få et skønt sommerligt måltid.

Grillet laks

En lækker omgang grillet laks med olie og krydderier.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
4 personer
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 1 side laks ca. 700 g.
  • tsk salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk smør
  • 3 skiver citron
  • 2 spsk timian
  • 2 spsk hvidvin

Fremgangsmåde

  • Laksen lægges på et stort stykke staniol, sørg for at det kan dække hele toppen.
  • Hæld hvidvinen på laksen.
  • Drys med salt, peber og hakket dild.
  • Kom citronskiverne på og pak laksen ind i staniolen.
  • Laksen kommes på grillen, luk meget gerne låget på grillen imens.
  • Lad laksen ligge der i 20 minutter.
  • Du kan evt. åbne pakken og med en kniv eller gaffel se ned i kødet om den er færdig, den skal have samme farve hele vejen igennem fisken. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
    • Jeg vil ikke åbne en hvidvin for at bruge lidt til laksen?? Det behøves du heller ikke! Har du ikke en flaske åben så kan du i stedet bruge samme mængde af æblecidereddike.
    • Æblecidereddike eller æbleeddike er derudover fantastisk at bruge i salater, så det er en flaske der altid er at finde i mit køkken.
    • Laksen kan sagtens serveres kold. SÅ du kan godt grille den på forhånd og servere kold. Eller hvis der er rester tilbage, så gem det endelig.
    • Resterne kan du også spise som de er, eller plukke laksekødet fra hinanden og komme i en salat.

 

Grillet laks

Jeg elsker laks og tilbereder det på så mange forskellige måder. Men jeg prøver også at huske på, at der findes mange andre skønne fisk. Jeg var engang til et arrangement hvor de opfordrede os til, at spise mere dansk fisk. Mere fisk der er i sæson for at udnytte alt det der er at byde på fra Danmark.

Det er noget som jeg selv prøver at huske mig selv på, når jeg alligevel er ved fiskehandleren. Selvom jeg er en lakse-elsker!

Du kan finde flere opskrifter med fisk her – også nogle med laks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..