Grønkåls couscous salat

Frisk grønkåls couscous salat

En skøn grønkåls couscous salat med en syrlig og let sød citron dressing og ristede hassenødder på toppen. Foruden couscous og frisk grønkål er salaten med avocado og appelsintern.

Salaten er nem og hurtig at lave.

Prøv også denne cremede grønkålssalat!

Salaten her passer godt til mange aftensmadretter og vil fx være lækker sammen med en rest and. Har du noget andekød tilbage fra dagen før, så pluk det fra hinanden og fordel det på toppen af salaten.

Grønkåls couscous salat

En frisk og mættende salat med couscous og appelsin.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Salat

  • 80 g grønkål
  • 1 dl couscos gerne grov/fuldkorn
  • 2 dl kogende vand
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 1 appelsin
  • 1 avocado
  • 1 stor håndfuld hasselnødder

Dressing

  • ½ citron
  • 2 spsk olie gerne oliven
  • 1 spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom couscousen i en skål sammen med ½ tsk salt, lidt peber.
    Overhæld med den kogende vand.
  • På en tør varm pande ristes hasselnødderne af.
    De skal blive gyldne og det tager ca. 5 minutter. Vend godt i dem hele tiden.
    Læg nødderne til side.
  • Grønkålen skylles og hakkes godt og avocadoen skæres i tern.
    Skrællen af appelsinen skæres af og skæres ligeledes i tern.
  • Efter 5-7 minutter er vandet suget ind i cousosen.
    Vend en gang i det og bland så grønkålen deri.
  • Fordel appelsintern og avocado på toppen.
  • Kom hasselnødderne i et klæde og fjern den brune hinde fra nødderne.
    Hak dem groft og drys på salaten.
  • Honning, citronsaft og olie vendes sammen i en lille skål og hældes så over salaten.
  • Drys med lidt flagesalt og peber på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan finde flere opskrifter på salater lige her.

Grønkål er fantastisk i salater. Det er sprødt og har en let bitter smag. Sammen med lidt søde elementer som fx appelsinen i denne salat får grønkålen en virkelig skøn smag.

Grønkål er i sæson henover efteråret og det er oplagt at lave en masse skøn mad med den sprøde kål.

Mere inspiration til opskriften.
  • Couscous er super nemt at tilberede og så er det dejlig mættende i salater. I stedet for couscous i salaten kan man også bruge bulgur, perlebyg eller perlespelt.
  • Salaten kan sagtens holde sig i flere dage. Ønsker du det, så vil jeg anbefale at man venter med at vende dressingen i og også venter med avocado. Dressingen kan gøre salaten lidt slatten og avocado har det med at blive lidt brunt.
  • Kender du tricket med citronsaft på avocado? Hvis du presser lidt citronsaft udover avocado stykkerne så kan du undgå den brune overflade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..