Home efterårsretter Grønkåls couscous salat

Grønkåls couscous salat

by Maria
Grønkåls couscous salat

Frisk grønkåls couscous salat

En skøn grønkåls couscous salat med en syrlig og let sød citron dressing og ristede hassenødder på toppen. Foruden couscous og frisk grønkål er salaten med avocado og appelsintern.

Salaten er nem og hurtig at lave.

Denne salat passer godt til mange aftensmadretter og vil fx være lækker sammen med en rest and. Har du noget andekød tilbage fra dagen før, så pluk det fra hinanden og fordel det på toppen af salaten.

Grønkåls couscous salat

Grønkåls couscous salat

print
portioner: Ca. 4 personer, som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 80 g grønkål
  • 1 dl couscos, gerne grov/fuldkorn
  • 2 dl kogende vand
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 1 appelsin
  • 1 avocado
  • 1 stor håndfuld hasselnødder
  • ½ citron
  • 2 spsk olie, gerne oliven
  • 1 spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Kom couscousen i en skål sammen med ½ tsk salt, lidt peber og overhæld med den kogende vand
  • På en tør varm pande ristes hasselnødderne af, de skal blive gyldne og det tager ca. 5 minutter. Vend godt i dem hele tiden
  • Grønkålen skylles og hakkes godt, avocadoen skæres i tern og skrællen af appelsinen skæres af og skæres ligeledes i tern
  • Efter 5-7 minutter er vandet suget ind i cousosen. Vend en gang i det og bland så grønkålen deri
  • Fordel appelsintern, avocado og de ristede hasselnødder på toppen
  • Honning, citronsaft og olie vendes sammen i en lille skål og hældes så over salaten. Drys med lidt flagesalt og peber på toppen. Velbekomme!

Du kan finde flere opskrifter på salater lige her.

Leave a Comment