Grønkålssalat med andebryst og Grana Padano

Grønkålssalat med andebryst og Grana Padano.

Annonce for Grana Padano.

Her finder du opskriften på en frisk cremet grønkålssalat med andebryst og Grana Padano. Den sprøde kål vendes i en dressing lavet med den skønne smagfulde ost Grana Padano.

Jeg har også lavet andre opskrifter med Grana Padano. Prøv eksempelvis den populære opskrift på pasta med tomatflødesauce og flanksteak.

Derudover er salaten fyldt med frisk appelsin, æble og granatæblekerner. Kan du lide hasselnødder kommes det ovenpå.

På toppen er der lagt skiver af stegt andebryst og lidt ekstra høvlet Grana Padano.

Opskriften kan sagtens spises hele året rundt. Men det er ofte ved juletid og i det koldere måneder af året at der serveres and og grønkål.

Grønkål er også en sæson råvarer. Kan du ikke finde det i butikkerne, så brug gerne en anden slags kål til opskriften. Fx spidskål er også godt til.

Grønkålssalat med andebryst og Grana Padano

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Salat

  • 100 g grønkål
  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • ½ granatæblekerner
  • 2 håndfulde hasselnødder

Dressing

  • 40 g Grana Padano
  • 70 g cremefraiche
  • 1 tsk akaciehonning
  • ½ tsk Dijonsennep
  • 1 knsp salt og lidt peber

Derudover

  • 1 andebryst, på 300 g
  • 1 tsk flagesalt og friskkværnet peber
  • Grana Padano

Fremgangsmåde

Dressing

  • Skær osten i mindre stykker. Blend alle ingredienserne til dressingen.
    Jeg bruger ofte en minihakker.

Salat

  • Hak grønkålen fint. Kom det på en tallerken og fordel dressingen på.
  • Skær skrællen af appelsinen og skær i både.
    Del æblet i kvarte, fjern kernehus og skær i tern.
  • Fjern kernerne fra granatæblet. Fordel det ovenpå kålen.
  • Rist hasselnødderne gyldne på en varm tør pande og læg til side.
  • Når nødderne er afkølet nulres hinden af og de hakkes groft.

Tilbredning af andebryst

  • Andebrystet duppes tørt med køkkenrulle og ridses i skindet med ca. 1 cm. mellemrum.
  • Kom godt med salt på skindsiden.
  • På en kold pandes lægges andebrystet med skindsiden nedad.
  • Tænd for høj varme på panden og giv det god varme i 2 minutter.
  • Skru så ned på middelvarme og giv det yderligere 6 minutter.
  • Vend andebrystet på den anden side og giv det yderligere 8 minutter.
  • Tag det af varmen og lad det trække i 10 minutter før det skæres i skiver.
  • Andebrystet vil blive rosa stegt. Ønsker du det gennemstegt skal det have et par minutter mere.
  • Anret skiver af andebryst på toppen af salaten og drys med hasselnødder og høvlet parmesan. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I denne opskrift har jeg valgt at stege et andebryst, der bliver brugt til salaten. Dog er det oplagt at bruge sine rester fra enten julemiddagen, Mortens Aften eller en tredje dag, hvor man har serveret and.
  • Sørg for at hakke grønkålen godt, hvis det er alt for groft kan det godt være svært at tygge i.
  • Det kan anbefales at vende dressingen godt sammen med kålen før resten af ingredienserne kommes på. Så trænger smagen godt ind i kålen.
  • Prøv også en anden velsmagende ret som jeg har lavet med Grana Padano; Pasta med tigerrejer.

Grønkålssalat med andebryst og Grana Padano

Om Grana Padano.

Jeg elsker at bruge Grana Padano i mine opskrifter, da det er en ost som tilfører masser af god smag.

Det er en ost, der kommer fra Italien i det område, der hedder Padano. Her bliver osten lavet af rå mælk fra det område, der både er kendt som Padano men også som Po River Valley.

Selve osten har en konsistens, der er lidt kornet, og på italiensk hedder den kornede konsistens for Grana. På den måde er navnet Grana Padano blevet til.

Tilbage i 1996 der fik Grana Padano et certifikat fra EU, der gives til produkter, der så opnår en beskyttet oprindelsesbetegnelse.

Skåret ind til benet betyder det blot, at man går op i, at produktionen af Grana Padano sker på den traditionelle måde, som det altid har gjort. Det er en måde at opretholde den høje kvalitet i osten.

Grana Padano kan bruges i mange forskellige retter hele året rundt, og passer også godt ind på julefrokostbordet, hvor det skal være lidt mere lækkert.

Produktion af Grana Padano.

Når osten bliver produceret i Padano-området kræver det cirka 15 liter mælk, hvis man skal have 1 kg færdig Grana Padano ost. Den mælk kommer fra de selvsamme køer, der holder til i samme område.

Når osten er produceret, så skal den lagre mellem 9 og 24 måneder, alt efter hvilken specifik ost, der produceres. Du kan faktisk se på den enkelte ost’s emballage, hvor længe den har modnet.

Hvis osten gennemgår alle kontrollerne, så får den brandmærket ‘Grana Padano’ på osteryggen. Navnet er det sidste kvalitetsstempel, der betyder, at osten lever op til sit navn og den høje kvalitet.

Jeg kan blive helt fascineret af, hvor mange ting der skal gøres for, at en ost har bedst mulige kvalitet. Derfor elsker jeg også at bruge netop Grana Padano i min madlavning.

Grønkålssalat med andebryst og Grana Padano

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..