Grønkålssalat med avocado og parmaskinke

Grønkålssalat med avocado og parmaskinke.

Her finder du opskriften på en virkelig lækker grønkålssalat med avocado og parmaskinke. Derudover er salaten fyldt med friske appelsintern, granatæblekerner og parmesanflager.

Mangler du noget nemt tilbehør til din aftensmad? Så prøv det her NEMME stegte grønkål.

Salaten her er et super friskt indslag og kan serveres både som tilbehør eller som hovedelementet til dit måltid. Serveres den som et helt måltid så beregn at der er til to portioner.

Grønkålssalat med avocado og parmaskinke

Sprød og frisk salat med grønkål, appelsin og avocado.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
2 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • 50 g grønkål
  • spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • Lidt salt og peber
  • 1 appelsin
  • 1 avocado
  • granatæble, kernerne derfra
  • 50 g parmaskinke
  • Lidt parmesan ost

Fremgangsmåde

  • Fjern de tykker stængler fra grønkålen og hak det i mindre stykker.
  • Kom olie, æbleeddike, lidt salt og peber på kålen og bland det godt sammen.
    Anret kålen på en stor tallerken.
  • Skær skrællen af appelsinen og i tern. Skær også avocadoen i tern.
  • Pil kernerne fra granatæblet og kom alle tre dele ovenpå kålen.
  • Fordel parmaskinke og parmesanost på toppen,
    Drys evt. med lidt flagesalt og peber og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Nem frokostsalat.

Nogle gange kan det være rart ikke at få rugbrød, sandwich eller noget lignende til frokost. Det er ofte det, man lige ender med, og det er jo også helt fint.

Dog er det også skønt at kunne få en god salat midt på dagen. Du kan sagtens forberede den og tage den med i skole eller på arbejde.

Avocadoen kan godt blive brun i overfladen. Her er tricket at komme lidt citronsaft på, det afhjælper den brune farve. Men ellers kan du evt tage avocadoen med og så skære den ud til frokosttid. Det er også ret nemt!

Salat til tapasbordet.

Salaten er et virkelig skønt indslag til en god tapas. En salat som man kan snuppe lidt af over på sin egen tallerken.

Mange tænker ikke altid så meget i salatbanerne, når det kommer til tapasbordet. Ofte går det meget op i brød, pølse, ost og diverse dip. Såsom pesto og hummus.

Jeg kan dog alligevel anbefale, at man serverer en let salat, der har ost og skinke i selve opskriften. Så bliver det en del af tapasbordet på en anderledes måde, end hvis man spiste det som normalt.

Mere inspiration til opskriften.
  • Grønkålen kan sagtens udskiftes fx til andet finsnittet kål såsom spidskål. Eller brug noget salat i stedet. Romainesalat vil være lækkert i.
  • Prøv også at riste lidt pinjekerner gyldne på en tør varm pande. Drys pinjekernerne på toppen.
  • Server gerne lidt lækkert brød og evt. lidt god olivenolie at dyppe brødet i, og så har du et lækkert måltid.

Grønkålssalat med avocado og parmaskinke

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..