Stegt grønkål

Stegt grønkål.

Her får du opskriften på stegt grønkål. Denne stegte grønkål bliver lavet på panden og det tager ganske kort tid.

Kålen bliver let sprød i kanten og smager fantastisk godt!

Grønkål er særligt lækkert i salater. Prøv at lave denne skønne grønkålssalat med andebryst og Grana Padano.

Den stegte kål er skønt som utrolig nemt tilbehør til aftensmaden. I denne fremgangsmåde er der lidt revet citronskal på toppen. Det giver lidt syrlighed og en frisk smag.

Noget andet som også smager virkelig godt på toppen er, at høvle lidt parmesan. Hvis du prøver det så hold tilbage med at drysse salt på, da osten også er ret salt.

Stegt grønkål

Lynstegt sprød grønkål
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
3 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises samme dag

Ingredienser

  • 80 g grønkål
  • 2-3 spsk olie
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • Skal fra ½ citron

Fremgangsmåde

  • Pluk grønkålen i mindre stykker.
    Fjern de midterste stængler, dem anbefaler jeg ikke at spise.
  • På en varm pande med olie steges kålen i 3-4 minutter.
    Vend godt i det og kom kålen på en stor tallerken.
    Drys med salt, peber og riv lidt citronskal på. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvornår er det sæson for grønkål?

Det er sæson for grønkål fra oktober måned og indtil februar. Det er altså en grøntsag, der hører sig til de kolde måneder.

Det er nok også derfor, at man ofte forbinder grønkål med julen, hvor man også får grønkål i flere salater.

Grønkål er en slags kål, som kan bruges til utrolig mange forskellige tilberedninger. I denne opskrift har jeg stegt det på panden, og så bliver det dejlig sprødt.

Man kan også blancere det, lave en lækker grønlangkål eller spise kålen som den er.

Det er altid en god idé at plukke eller hakke kålen i mindre stykker. Grønkål er lidt sejt i det og for store stykker i munden kan virke lidt voldsomt.

Hvordan opbevarer man grønkål?

Grønkål er en meget taknemlig grøntsag. Det har en forholdsvis lang holdbarhed, så længe at det opbevares køligt.

Grønkålen opbevares i en pose eller lufttæt bøtte i køleskabet. Her kan det sagtens holde sig i flere uger. Du kan med fordel plukke bladende fri fra de midterste store stængler, dem anbefaler jeg ikke at man spiser.

Så er kælen næsten klar til at bruge i en salat eller til stegt grønkål, som her.

Så kræver det kun, at man får skyllet grønkålen grundigt og tørret det efterfølgende. Grønkål har mange grove blade, og det er vigtigt, at man får skyllet det ekstra godt, så der ikke sidder jord i.

Mere inspiration til opskriften.
  • Når din kål er færdigstegt, kan man rive lidt citronskal på og også gerne lidt saft for at give ekstra smag.
  • I stedet for at bruge rå grønkål i salater kan man sagtens bruge den stegte udgave og vende med nogle friske grøntsager.
  • Prøv også at vende dine bagte rødbeder med grønkål. Enten frisk eller stegt. Det smager supergodt!
  • Jeg har mange forskellige salater med grønkål her, hvor du kan finde inspiration til den næste grønkålssalat.

Stegt grønkål

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..